Ramazan Ayında Beslenme ve Bağışıklık

Ramazan Ayında Beslenme ve Bağışıklık

Ramazan ayında oruç tutacakların bağışıklık sistemini güçlendirmesi için Uzman Diyetisyen Ecenur Özkul Erdoğan'dan önemli ipuçları.

Bağışıklık Destekleyici Besinlerle Dolu Sofralar

Ramazan ayında oruç tutmanın bağışıklık sistemini zorladığını belirten Uzman Diyetisyen Ecenur Özkul Erdoğan, bu süreci beslenmeyle desteklemenin önemine vurgu yapıyor. İftar ve sahurda özellikle ıspanak, portakal gibi mevsim meyve ve sebzeleri tercih etmenin yanı sıra probiyotik içeren besinlerin tüketilmesini öneriyor. Yoğurt, bu süreçte önemli bir probiyotik kaynağı olarak öne çıkıyor. Ayrıca Omega 3 açısından zengin olan balık tüketiminin bağışıklık sistemini desteklediğini belirtiyor.

İftar ve Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ecenur Özkul Erdoğan, iftar ve sahur arasında yeterli su tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. İftarda tabağın yarısının sebzeden oluşmasını öneriyor ve aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden uzak durulmasını tavsiye ediyor. Ayrıca, sahurda yumurta tüketiminin önemine değiniyor ve çay-kahve tüketiminin sınırlanması gerektiğini belirtiyor.

Sağlıklı Oruç Tutmanın İpuçları

Sahurun atlanması durumunda metabolizma hızının düşeceğini ve gün içinde olumsuz etkilere yol açabileceğini vurgulayan Özkul Erdoğan, sahurda yapılan dengeli bir kahvaltının önemine işaret ediyor. Ara öğünlerin eklenmesinin metabolizma hızını artıracağını ve gün içindeki açlık süresini kısaltacağını belirtiyor. Ayrıca, oruç tutmanın sağlık açısından birçok faydası olduğunu ve bunun aralıklı oruç uygulamasının bir örneği olduğunu da ekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.