Ram Gayrimenkul'den "Maanaa Projeleri"

Ram Gayrimenkul'den "Maanaa Projeleri"

RAM GMY Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turfanda:

RAM Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım (GMY) AŞ, İstanbul Etiler'de Antik Roma'da yaşayan mimar Vitrivius Polio'nun "De Architectura" adlı eserinden ilham alarak "MaaNaa Projeleri"ni hayata geçiriyor.

RAM GMY Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turfanda ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, afet riski taşıyan binaların yenilenmesi amacıyla hayata geçirilen projenin detayları paylaşıldı.

Turfanda, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'un en prestijli semtlerinde yer alan projelerin, yer seçiminden başlayarak ferah, aydınlık ve modern mekanlarla çağdaş kentli yaşamı yeniden tasarladığını söyledi. 

"MaaNaa"nın, özellikle alçak katlı yapılaşma olan bölgelerde afet riski taşıyan binaları yeniden dönüştürerek topluma kazandırmak amacıyla kurulduğunu anlatan Turfanda, Türkiye'de 7 milyon binanın 2020 yılına kadar yıkılıp yenilenmesi gerektiğine işaret etti.

Turfanda, "Nitelikli konut boynumuzun borcu. Doğru proje, doğru lokasyonda yapıldığında ülke ekonomisine inanılmaz katkı sağlayacaktır" dedi. Turfanda, şu ana kadar Etiler'de dönüşümünü gerçekleştirdikleri iki sitenin, sahipleri için maddi manevi yüzde 20 değerlenme anlamına geldiğini söyledi.

Amaçlarının afet riski olan binaları dönüştürmek olduğunu anlatan Turfanda, geliştirmekte oldukları projelere ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yaptığımız işten keyif alarak hem mahallelerimizi canlandırıyor hem de ekonomik anlamda değerini yitirmiş ve afet riski ile karşı karşıya olan binaları yeniliyoruz. Bu binaların yeniden inşası ile birlikte insanların güvenli, neşeli, enerjik, mutlu bir şekilde yaşayacağı, sağlam, estetik, enerji tasarruflu, çevre dostu evler inşa etmiş oluyoruz. Şu anda devam eden 3 projemiz var. 2016 yılında başlamayı hedeflediğimiz 4-5 projemiz bulunuyor."

Verilen bilgiye göre, Ram GMY'nin tescilli markası olan MaaNaa, insanların kendilerini mutlu, enerjik ve güvenli hissedecekleri, renkli bir yaşam alanları inşa etmek için kuruldu. Projenin logosu ise dünyada birçok yaratıcı projeye imza atan Avustralyalı tasarımcı Ki McGinity tarafından, İstanbul'un otantik yapısını yansıtan bir görsel dünya ile oluşturuldu.  

 

Etiler, Kalamış ve Bostancı'da 5 farklı proje ile yatırımlarına devam eden RAM GMY, özellikle MaaNaa Projeleri'nde çevre dostu ve insana saygı duyan duruşu ile beğeni topluyor.

MaaNaa, hem bu bölgelerdeki mahalleleri yeniden canlandırıyor, hem de ekonomik anlamda değerini yitirmiş, afet riski bulunan binaların yenileme sürecine girmesini sağlıyor. Buralarda yer alan binaların tekrar dönüştürülmesi ile bölgede güvenli, enerjik ve mutlu bir yaşam sağlanmasına da katkıda bulunuyor.

Projelerde güneş ışığından azami faydalanılmasını sağlayan duvardan duvara pencerelerden, yere sıfır duş bölümleri, açık mutfaklara kadar modern mimari unsurlar ve modern kent yaşamına dair birçok yaklaşım harmanlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı