Ralli şampiyonasının finali Erol Olçok adına düzenlenecek

Ralli şampiyonasının finali Erol Olçok adına düzenlenecek

TOSFED tarafından Çorum'da yapılacak 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın final etabı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit edilen Erol Olçok'un adıyla gerçekleştirilecek


ÇORUM (AA) - Çorum'da gerçekleştirilecek 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın final etabının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit edilen Erol Olçok'un adıyla düzenleneceği bildirildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamada, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7. ve son yarışı olan 43. Hitit Rallisi'nin, Ankara Otomobil Sporları Kulübünün (ANOK) organizasyonu ve Çorum Belediyesinin desteğiyle 28-29 Ekim tarihlerinde Çorum'da gerçekleştirileceği belirtildi.

Geçen yıl TOSFED Ralli Kupası kapsamında düzenlenen Hitit Rallisi'nin bu yıl Çorum Belediyesinin katkılarıyla ulusal şampiyona finali olarak yapılacağı vurgulanan açıklamada, 28 Ekim Cuma günü Kültürpark'tan verilecek start ile başlayacak rallinin ilk gününde ekiplerin Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi içerisinde oluşturulan seyirci özel etabını geçeceği kaydedildi.

Şampiyonanın ikinci gününde ise Çorum Barajı bölgesinde yer alan Ahmediye ve Gemed etaplarında devam edecek yarışın Çorum Belediyesi önündeki finiş podyumunda tamamlanacağı bildirilen açıklamada, "Bu iki özel etabın Şehit Erol Olçok ve Cem Celal Işık isimleri ile üçer kez kez geçilmesinin ardından Redbull.com Power Stage etabı ile yarış sona erecek. Toplam uzunluğu 157 kilometre, özel etap toplamı ise 71 kilometre olan 43. Hitit Rallisi, şehir merkezinde yer alan Çorum Belediyesi önündeki finiş podyumunda tamamlanacak." ifadelerine yer verildi.

Sezon finali öncesinde pilotlarda Neo Motorspor'dan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, takımlarda da Castrol Ford Team Türkiye ilk sırada yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :