Rakabet Kurulu kararları

Rakabet Kurulu kararları

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, çeşitli kurum ve kuruluşlar hakkında yapılan ön araştırmalar sonucunda bazı şikayetlerin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verdi. Resmi internet...

ANKARA (AA) -  Rekabet Kurulu, çeşitli kurum ve kuruluşlar hakkında yapılan ön araştırmalar sonucunda bazı şikayetlerin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verdi. 

Resmi internet sitesinde yayımlanan kararlara göre Kurul, Krea İçerik Hizmetleri AŞ'nin Bugün TV'nin Digitürk platformundaki kanal sırasını değiştirerek dijital platformdaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiası üzerine yapılan ön araştırma sonucunda, şikayeti reddederek soruşturma açılmamasını karara bağladı.

Kurul, Enerjisa Elektrik Perakende Satış AŞ ve Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'nin tüketicilerin rakip tedarikçilere geçişlerini ve rakip tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği; İstikbal Mobilya tarafından, Ankara'daki bayilerin perakende satış fiyatları ve nakit iskonto oranlarının belirlenmesi ve bu belirlemelere uymayan bayilere para cezası uygulanacağının belirtilmesi suretiyle rekabetin engellendiği; İstanbul'da faaliyet gösteren hazır beton üreticilerinin aralarında anlaşarak fiyat yükselttiği iddialarıyla yapılan başvurularla ilgili de soruşturma açılmamasını kararlaştırdı. Kurul, Türkiye Araştırmacılar Derneğinin üyelik koşullarının Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilmesi talebiyle yapılan ön araştırma kapsamında da aynı kararı verdi. 

Denizbank AŞ, Finansbank AŞ, Türk Ekonomi Bankası AŞ, Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ. ve TEB Holding AŞ ortaklığında kurulan Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma ve Güvenlik Hizmetleri AŞ ana sözleşmesine ve temel faaliyetlerine menfi tespit belgesi verilmesi de Kurul tarafından karara bağlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı