Rahmi M. Koç Müzesi'nin "Meraklıkart"ı 2 bin 100 çocuğa ulaştı

Rahmi M. Koç Müzesi'nin "Meraklıkart"ı 2 bin 100 çocuğa ulaştı

İSTANBUL (AA) - Rahmi M. Koç Müzesi'nin çocuklara özel hazırladığı müze kartı "Meraklıkart" bugüne kadar 2 bin 100 çocuğun hayatında yer aldı.Rahmi...

İSTANBUL (AA) - Rahmi M. Koç Müzesi'nin çocuklara özel hazırladığı müze kartı "Meraklıkart" bugüne kadar 2 bin 100 çocuğun hayatında yer aldı.

Rahmi M. Koç Müzesi açıklamasına göre, müze, bir ilk olan Meraklıkart ile kısa sürede 2 bin 100 çocuğa ulaştı. Çocukların müzeyi bir deneyim alanı olarak görmeyi ve onlara müzeye gitme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan Meraklıkart ile çocuklar 14 yaşına kadar Rahmi M. Koç Müzesi'ne bedava girme hakkına sahip olacak. Meraklıkart ayrıca, zaman zaman sunduğu farklı avantajlarla da çocukları heyecanlandıracak.

Çocukların müze algısını geliştirmek amacıyla hazırlanan Meraklıkart ile Rahmi M. Koç Müzesi, zengin koleksiyonu ve eğitim atölyeleri ile çocukları sadece bilimin tarihinde yolculuğa çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda her konuda kendine güvenen, çevresiyle barışık, soru sormaktan çekinmeyen, düşünen ve ulaştığı bilgiyi etkin bir biçimde kullanabilen üretken bireyler olma yolunda da yeni fırsatlarla onları desteklemeye devam ediyor.

Her bir kart sahibi çocuğun adına hazırlanan Meraklıkart, bu özelliği ile de miniklerin sahip olduğu ilk kart olacak. Kartların üzerinde müzenin en sevilen objeleri arasında yer alan uçak, tren ve araba figürleri bulunuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi, yaz tatilini şehirde geçiren tüm çocukları müzeye bekliyor. Müzede yaz boyunca planetaryum, atlıkarınca, çocuk parkı, geniş oyun alanları ile farklı ve eğlenceli atölye çalışmaları yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :