Rahip Brunson davası Bilgi Üniversitesi'ne uzandı!

Rahip Brunson davası Bilgi Üniversitesi'ne uzandı!

SuperHaber, Bilgi Üniversitesi'nin Amerikan ajanlarıyla ilişkilerini deşifre ediyor...

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un "FETÖ" soruşturmasında "casusluk" gerekçesiyle 4 Ekim’de tutuklanmasının ardından ABD ile Türkiye arasında "ajan soğuk savaşı" başladı.

Kısa süre önce, Amerikan vatandaşı Rahip Andrew Brunson da İzmir'de FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Rahip Andrew Brunson hakkında hazırladığı iddianamede Brunson için terör örgütü FETÖ üyeliği ve yöneticiliğinden ömür boyu hapis cezası istendi.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDE NELER OLUYOR?

Bu çerçevede, bazı ABD vatandaşlarının Türkiye'deki kritik konumlara enjekte edilerek "etki ajanı" olarak kullanıldığına yönelik iddialar savcılığın gündemine geldi.

Superhaber, bir süre önce, Bilgi Üniversitesi CEO’su olarak çalışan Paul Lussow’un, Brunson davası iddianamesinde “etki ajanı” olarak suçlandığını, ayrıca Brunson ile defalarca telefon görüşmeleri yaptığının tespit edildiğini yazmıştı.

Soruşturmalar kapsamında oklar Bilgi Üniversitesi'ne çevrilirken, Can Paker'in oğlu Kerim Paker'in de Mütevelli Heyeti'nde yer aldığı üniversite de soruşturmaya dahil edildi.

 

Buna göre, Paul Lussow hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı. Savcının Lussow ile ilgili yeni bir iddianame hazırladığı ve bu iddianamede hem Bilgi Üniversitesi hem de üniversitenin sahibi olan Laureate firmasının üst düzey yöneticilerinin de soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi.

Ayrıca söz konusu dosyanın, Paul Lussow hakkında Çağlayan Adliyesinde yürütülmekte olan ve Lussow'un Sultanahmet bombacıları ile irtibatlı olduğu iddia edilen dosya ile birleştirilebileceği de belirtiliyor.

Etiketler :