Rahim kanserinde robotik cerrahi başarısı

Rahim kanserinde robotik cerrahi başarısı

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Jinekolojik-Onkoloji Kliniği'nde görevli Op. Dr. Can Dost Hanedan, robotik cerrahi ile rahim içi kanser tanısı konulan 50 kadın hastanın sağlığına kavuştuğunu açıkladı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Jinekolojik-Onkoloji Kliniği'nde görevli Op. Dr. Can Dost Hanedan, teknolojinin sağlık alanında sunduğu avantajlardan biri olan robotik cerrahi sayesinde rahim içi kanseri teşhisi konulan 50'ye yakın kadın hastanın sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Robotik cerrahi, cerrahların beceri ve kabiliyetlerini artıran sistemleri kullanarak ameliyat başarı oranlarını yükseltiyor.

Rahim kanserinde robotik cerrahi başarısı

Hanedan, robotik cerrahinin geleneksel ameliyat sistemlerinden farklı bir yöntem olduğunu vurgulayarak, bu sistemde doktorun hastanın başında bulunup kontrol el hareketlerini sağlayan bir sistemle ameliyatı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bu yöntemin hastanın daha az enfeksiyon riski taşıdığını ve normal hayata daha hızlı adapte olmasını sağladığını ifade etti.

Rahim kanserinde robotik cerrahi başarısı

Robotik cerrahi ile yapılan ameliyatlarda küçük kesiklerle operasyon bölgesine ulaşmanın büyük avantaj olduğunu belirten Hanedan, hastanın hastanede kalış süresinin azaldığını ve enfeksiyon riskinin düşük olduğunu söyledi.

Ameliyat sonrasında hastaların hızla normal yaşamlarına dönebildiğini ve genellikle ertesi gün taburcu edildiklerini ekledi.

Rahim kanserinde robotik cerrahi başarısı

Hanedan, hastaların ameliyat öncesi detaylı bilgi aldıklarını ve robotik cerrahiye olan korkularını bu şekilde giderdiklerini ifade etti.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin son bir yıldır robotik cerrahi uygulamalarına başladığını ve şu ana kadar yaklaşık 50 vaka üzerinde başarılı operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.