Raftinge hafta sonu ilgisi

Raftinge hafta sonu ilgisi

Düzce'nin Cumayeri ilçesindeki Dokuzdeğirmen rafting parkuru, hafta sonunda adrenalin tutkunlarının akınına uğradı

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Cumayeri ilçesindeki Dokuzdeğirmen rafting parkurunda, hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Son yıllarda adrenalin tutkunlarının gözde alanı haline gelen Melen Çayı, hafta sonunda doğa sporu sevenlerin akınına uğradı.

Rafting için özel kıyafetlerini giyen yerli ve yabancı doğa severler, kendilerini Melen Çayı'nın serin sularına bıraktı.

Melen Çayı çevresinde bulunan 4 işletmede 13 kilometrelik heyecan dolu parkurda botlara binen maceraseverler, çaydaki debinin de yüksek olması nedeniyle heyecanlı anlar yaşadı.

- "Yılbaşına kadar rezervasyonlar doldu"

Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı öncesi bütün rezervasyonların dolduğunu söyledi.

Hava sıcaklığı ve suyun debisinin yüksek olmasının vatandaşları cezbettiğini belirten Tepe, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız akın akın geliyor. Suyun debisi şu an olması gerekenin üzerinde ve adrenalin tutkunlarının arayıp bulamayacağı bir ortam. Ramazan ayı içerisinde de burayı tercih eden yerli ve yabancı turistler olduğu için turlarımız devam edecek. Şu andan itibaren Ramazan Bayramı dahil, haziran ayından yılbaşına kadar rezervasyonlarımız doldu. Bu sene ziyaretçi hedefimiz 200 bin civarında. Melen Çayı üzerinde en önemli doğa sporu rafting. Bunun yanı sıra buraya gelen misafirler için çadır kampı, zipline, insan sapanı, trekking, ATV, olta balıkçılığı, bisiklet turu gibi aktivitelerin yanı sıra traktör gezileri de yapmaya başladık."

Bölgeye spor alanında birçok yatırımın geldiğini fakat en başta raftingin adrenalin tutkunlarını kente çektiğini vurgulayan Tepe, "Düzce, sporseverlerin adresi haline geldi. Türkiye'nin rafting cenneti haline geldik. İstanbul ve Ankara gibi metropollerin arasında olmamız en büyük avantajımız. Çok büyük talep var." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :