"Rafta durmasın kardeşim okusun"

"Rafta durmasın kardeşim okusun"

Erzurum'da bir grup üniversite öğrencisi, kırsaldaki öğrencilere kitap sevgisi aşılamak için başlattıkları "Rafta durmasın kardeşim okusun" projesi ve sosyal medya aracılığıyla topladıkları binlerce kitapla okullara kütüphane ve sosyal sınıf oluşturuyor-

ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'da bir grup üniversite öğrencisi, "Rafta durmasın kardeşim okusun" projesi ve sosyal medya aracılığıyla topladıkları binlerce kitabı, kırsaldaki okullara götürüp hem kütüphane yapıyor hem de sosyal sınıflar oluşturarak minik öğrencilere kitap sevgisini aşılıyor.

Türkiye'de özellikle kırsal alanda bulunan okullardaki öğrencilere yardım etmek amacıyla üniversiteli öğrenciler tarafından kurulan Yarını Aydınlat Platformu Erzurum Kulübündeki 100 üniversite öğrencisi, özellikle kırsal alanda bulunan okul yöneticisi ve öğretmenler ile irtibata geçerek eksiklikleri tespit ediyor.

"Rafta durmasın kardeşim okusun" projesiyle ve sosyal medya aracılığıyla binlerce kitap ve kırtasiye malzemesi toplayan kulüp üyeleri, Horasan ilçesi kırsalındaki Hacı Halil İlkokulu ve Ortaokulu ile Aşkale ilçesi kırsalındaki Kara Fatma İlkokulu ve Ortaokulunda kütüphane ve sosyal sınıflar oluşturdu.

İhtiyacı olan kırsaldaki bütün okullara kütüphane ve sosyal sınıf yapmayı hedefleyen ekip, gittikleri okulda öğrencilere de moral veriyor ve neşe kaynağı oluyor.

- "Kütüphanesiz okul bırakmamayı hedefliyoruz"

Kulüp Başkanı ve Atatürk Üniversitesi öğrencisi Dilan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 100 üyeyle şubatta kurulduğunu söyledi. Ekip olarak birçok sosyal projeye imza attıklarını anlatan Yavuz, "En önemli hedefimiz kütüphaneler, çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli. Erzurum'da kütüphanesiz okul bırakmamayı hedefliyoruz." dedi.

Yavuz, kentin Horasan ve Aşkale'de 2 okula kütüphane kurduklarını ve bu okullara 3 bine yakın kitap verdiklerini ifade etti.

Kent merkezindeki öğrencilerin kütüphaneye kolayca ulaştığını aktaran Yavuz, şöyle devam etti:

"Daha çok kırsal alanlardaki okullara gitmeye çalışıyoruz. Okullara gittiğimizde önce sınıfın durumuna bakıyoruz, çocukları okula heveslendirmek amacıyla okul ya da sınıf duvarlarını ihtiyaç varsa boyayıp renklendiriyoruz. Okullarda kütüphane dışında okuma ağacı gibi çalışmalar yaparak sosyal sınıflar oluşturuyoruz. Amaç çocukları yarış içine sokup daha çok kitap okumaya özendirmek."

- Harçlıklarıyla okulların ihtiyaçlarını gideriyorlar

Yavuz, kırsaldaki öğrenci ve öğretmenlerin kendilerine sosyal medya hesaplarından ulaştığını belirterek şunları söyledi:

"Bize daha çok sosyal medyadan öğrenci ve öğretmenler ulaşıyor. Biz de gönüllü olarak okullara gidip tespit çalışması yaptıktan sonra ne gerekiyorsa bu ihtiyaçları belirleyip gideriyoruz. Kendi aramızda topladığımız harçlıklarımızla da öğrencilerin ve okulun bazı ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çocukların mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Amacımız çocukların hayallerine giden yolda onlara yardımcı olmak."

Dilan Yavuz, ulaşım konusunda kendilerine destek veren belediyeye ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teşekkür etti.

- Okulların boya badanasını da yapıyorlar

Kulübün Başkan Yardımcısı Enis Şahintürk de kırsaldaki okullarda eğitim gören çocukların kitapla büyüyüp gelişmesini amaçladıklarını anlatarak "Gönüllü olarak çocukların temel ihtiyaçlarını gideriyor ve öncelikle kütüphane olmayan okullara kütüphane yapıp okulların boya ve badana işleri yapıyoruz." dedi.

Kulüp üyesi Elif Ezgi Yurtsever ise bütün çocukları kitapsever yapmayı hedeflediklerini vurgulayarak "Çocuklarımız zaten kitap okumaya meyilli. Çocuklar bizi gördüğünde mutlu oluyor. Hepsinin hayalleri var. Elimizden geldiğince onlara ışık tutmaya çalışıyoruz. Tek isteğimiz vatandaşların kitap yardımında bulunması." değerlendirmesini yaptı.

Horasan Hacı Halil İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri de Yarını Aydınlat Platformu Erzurum Kulübü üyelerine hazırladıkları video ile teşekkür etti.

Hacı Halil İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Şeval Durgun, yardımsever öğrencilere teşekkür ederek "Gönüllü öğrenciler olmasaydı bizim böyle güzel kütüphanemiz asla olmayacaktı." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :