Rafael van der Vaart, Hamburg'da kalmak istiyor

Rafael van der Vaart, Hamburg'da kalmak istiyor

Van der Vaart: ''Ben her zaman Hamburg'da oynamak istediğimi söyledim. Bu konuda bir şey değişmedi''

BERLİN (AA) - Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg’da forma giyen Hollandalı oyuncu Rafael van der Vaart, Hamburg’da forma giymeye devam etmek istediğini belirtti.

Van der Vaart, Sportbild dergisine verdiği röportajda, ''Sözleşmeniz 2015'te bitiyor. Bu sezon sözleşmenizi uzatma konusunda kendini reklamınızı yapmak için son fırsat'' değerlendirmesi üzerine, takım olarak başarılı olmak istediklerini, kendi adına da bu sezon iyi bir performans sergilemek istediğini ifade etti.

Takımdaki geleceğiyle ilgili de Hollandalı futbolcu, Hamburg Yönetim Kurulu Başkanı Dietmar Beiersdorfer ile konuyu görüştüğünü anlattı. Van der Vart, "Ben her zaman Hamburg’da oynamak istediğimi söyledim. Bu konuda bir şey değişmedi'' dedi. Hamburg’dan ayrılma konusunu cidden düşünmediğini aktaran Van der Vaart, Hamburg kentine ve kulübüne son derece bağlı olduğunu, bunun, gelen ilk transfer teklifini düşünerek riske edilemeyeceğini kaydetti.

Rafael van der Vaart, Beiersdorfer ve teknik direktör Mirko Slomka’nın kendisine güvendiğini, bunun da bir futbolcunun iyi bir performans sergilemesi için önemli olduğunu belirtti.

Hamburg'un iyi geçmeyen geçen sezondan sonra mütevazı olması gerektiğini ifade eden futbolcu, yeniden üst sıralara çıkmak için önlerinde uzun ve çetin bir yolun bulunduğunu ifade etti.

Hollanda Milli Takımı'nın bir parçası olmak istediğinin de altını çizen van der Vaart, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Hollanda takımında yer almayı hedeflediğini vurguladı.

2005-2008 yıllarında Hamburg’da forma giyen van der Vaart, 2008-2010 yıllarında Real Madrid'de, 2010-2012 yıllarında Tottenham Hotspur'de oynadı. Vaart, 2012 yılında yeniden Hamburg’da döndü. Tecrübeli oyuncu, Bundesliga’da çıktığı 129 maçta 41 gol kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı