Radyo frekanslı tedavi

Radyo frekanslı tedavi

Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, radyo frekans yoluyla kuyruk sokumu ağrılarının yaklaşık 5 seansta tamamen tedavi edilebildiğini söyledi.

Günümüzde kuyruk sokumu ağrılarıyla çok sık karşılaşıldığını ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, “Özellikle hareketsiz yaşam tarzı kaslarımızın esnek olmamasını daha da artırıyor. Belli bir pozisyonda sürekli oturursak oraya binen yük artıyor. Bu hastaların çoğunda çıkık gelişmiştir. Bölgeyi hem elle muayene edip hem görüntüleme sistemi ile problemin tam tespiti gerekiyor başarılı bir tedavi için. Özellikle ilk kalkarken bazen ağrı çekilmez oluyor gerçekten ve uzun süre oturmanız gerektiğinde bir derste, tiyatroda sinemada çok zorlanmaya başlıyorsunuz, kendinize pozisyon vermekten yoruluyorsunuz” dedi.

 

“RADYO FREKANSLA YAPTIĞIMIZ TEDAVİLERDEN ÇOK GÜZEL SONUÇLAR ALIYORUZ”

Kuyruk sokumu ağrılarının çok değişik tedavi yollarının olduğunu belirten Dr. Portakal, “Bunlardan bazıları ağrıları azaltmak için oturma simidi, enjeksiyon, direkt o bölgeye elle yapılan manuel tedavidir. Lazer radyo frekans gibi değişik yöntemler var. Özellikle radyo frekansla yaptığımız tedavilerden çok güzel sonuçlar alıyoruz. Radyo frekans ya da indiba olarak bilinen yöntem özellikle o bölgede kasları besliyor, kanlanmasını artırıyor, ödem oluşmasını azaltıyor ve esnek bir hale getiriyor. Manuel tedavi ile yaptığımız uygulamalarda radyo frekans kuyruk sokumu ağrılarını yaklaşık 5 seansta tamamen tedavi edebiliyor. İndiba ya da radyo frekans dediğimiz yöntemin yan etkisinin olmaması, her yaşta uygulanabilir olması, dokulara zarar vermemesi ve ekonomik olmasıyla diğer tedavilerden çok daha öne çıkıyor” diye konuştu.