"Radikalleşmenin Önlenmesi ve Polis Eğitimine Uyarlanması" toplantısı

"Radikalleşmenin Önlenmesi ve Polis Eğitimine Uyarlanması" toplantısı

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Çolak:- "Önceki yıllarda FETÖ'nün sızdığı kurumlar arasında olan, ancak son iki yıl içerisinde yapılan derin demokratik reformlarla demokratik hüviyetini kazanan Polis Akademisi ve emniyet Teşkilatı darbeye direnerek gerç

ANTALYA (AA) - Polis Akademisi Başkanı ve Avrupa Polis Akademileri Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, önceki yıllarda FETÖ'nün sızdığı kurumlar arasında bulunan Polis Akademisi ve emniyet teşkilatının gerçekleştirilen reformlarla demokratik hüviyetini kazandığını, 15 Temmuz'da darbeye direnerek gerçek anlamda demokratik polislik yaptığını söyledi.

Avrupa Polis Akademileri Birliği (Association of the European Police Colleges-AEPC) tarafından düzenlenen "Radikalleşmenin Önlenmesi ve Polis Eğitimine Uyarlanması" konulu toplantı, 18 ülkeden temsilcilerin katılımıyla Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Çolak, AEPC'nin mart ayında Roma'da gerçekleştirdiği toplantısında da "Terörizm, radikalleşme süreçleri ve polis eğitimine yansımaları" konusunun tartışıldığını ifade etti.

Bir tehdit olarak var olmaya devam ettiği sürece radikalleşmeyle daha iyi mücadele için polis eğitiminin önem taşıdığını söyleyen Çolak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişimi, Türk milletinin asil, hükümetimizin dik duruşu, polisimizin ve darbe karşıtı bazı subayların direnişi sayesinde durdurulmuştur. Türkiye 15 Temmuz gecesi adeta ikinci Kurtuluş Savaşı'nı kazanmıştır. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi doğrudan Türkiye demokrasisine karşı yapılmış bir hareketti. Önceki yıllarda FETÖ'nün sızdığı kurumlar arasında olan, ancak son iki yıl içerisinde yapılan derin demokratik reformlarla demokratik hüviyetini kazanan Polis Akademisi ve Emniyet Teşkilatı darbeye direnerek gerçek anlamda demokratik polislik yapmıştır. Türk polisinin Türkiye'de demokrasinin gelişimi için çalışmalarına devam edeceğini belirtmek isterim. Şunu da söylemek isterim ki Türkiye, batılı partner ülkelerin darbeye karşı ve demokrasi tarafında mücadelemize destek vermesini beklemektedir."

AEPC Başkanı Dr. Norbert Leitner de, radikalleşme tehdidinin önemine dikkati çekti ve radikalleşmeyle mücadelenin yalnızca polisin görevi olamayacağını, bu konuda topluma da büyük görevler düştüğünü vurguladı.

- AA'nın hazırladığı kitap dağıtıldı

Toplantıya katılanlara, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının İngilizcesi dağıtıldı. Toplantıda, AA'nın kaydettiği 15 Temmuz'da yaşanan olayların görüntüleri sinevizyonda gösterildi.

Polis eğitimi konusunda uluslararası eşgüdüm ve iş birliği sağlamak amacıyla 1996'da kurulan AEPC'ye 42 ülkeden 50 üye kuruluş bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :