Putin'in Baş Danışmanından, Şehide Onur Nişanı

Putin'in Baş Danışmanından, Şehide Onur Nişanı

Avrasya Platformu(AYYB,AİT),Rusya’nın Başkent’i Moskova’da, FETÖ üyeleri tarafından yapılan 15 Temmuz darbe kalkışmasında ; şehit olanların anısına bir anma programı düzenledi.

FETÖ tarafından suikast’a uğrayan Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ile Rus uçağı pilot’u Peşkov ve 15 Temmuz şehitlerimiz Moskova’da anıldı.

Moskova’da düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı hakkında açıklamada bulunan Avrasya Platformu(AYYB,AİT) Genel Başkanı Hasan Cengiz,”15 Temmuz ihanet gecesinde,okyanus ötesi kuvvetlerin iş birlikçi taşeron örgütü,FETÖ tarafından, bir darbe kalkışması yapılmıştı. O gece , 250 şehidimiz ve binlerce gazimiz olmuştu” dedi.

FETÖ ve NATO’cu güçlerin darbe kalkışmasından aylar öncesi 24 Kasım 2015 tarihinde bakıldığında Rus uçağını düşürdüklerini ve bu provakasyon ile Türkiye –Rusya ikili ilişkilerini bozmayı hedeflediklerinin altını çizen Avrasya Platformu(AYYB,AİT) Genel Başkanı Hasan Cengiz,”Aslında darbe kalkışmasının ilk startı, 24 Kasım 2015’de düşürülen Rus uçağı provakasyon ile başladı” diye konuştu.

15 Temmuz Şehitlerini Moskova’da anmalarındaki sosyal amacını ise şu ifadeler ile açıklayan Genel Başkan Cengiz: “Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ile Rus uçağı pilot’u Peşkov’un katilleri’nin faailleri,Türkiye’ye darbe kalkışması yapan aynı odaklardır.Bu açıdan ,Moskova’da düzenlenecek anma programı ile hem karşılıklı acıları paylaşılmış olunacak hem de ortak düşmanların toplum mühendislik faaliyetlerine karşı bir direnç sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

MUHAMMET OĞUZ KILINÇ'A ONUR NİŞANI

Moskova’da düzenlenen program’da, 15 Temmuz ihanet gecesinde, Ankara Emniyet İl Müdürlüğü önünde,şehit olan Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılıç ‘ın anne ve babası, Zeki ve Meltem Kılıç’a Türk Rus Dostluk Platformu tarafından onur nişanı verildi. Nişanı Rusya Devlet Başkanı Putin'in özel yetkili temsilcisi ve danışmanı Aleksandr Dugin, Zeki ve Meltem Kılınç'a ulaştırılmak üzere , Avrasya Platformu Başkanı Hasan Cengiz'e takdim etti.

Dugin" Feto ve Natocular 15b temmuzda Türkiye'nin demokrasisisine kast etmişler , ancak kahraman Türk halkı bu darbenin karşısında durarak demokrasiye sahip çıkmışlardır.250 inası katletmiş ve bir çok insanı yaralamıştır. Aynı emperyalist güçler , bizim uçağımızıda düşürdüler. Büyükelçimizide katlettiler. Düşmanımız ve acımız birdir. Bu düşmanlara karşı Türkiye ile güçlü bir stratejik ortaklık yaparak baş edebiliriz.

Bu karanlık güçlerin katlettiği insanlarımızı kahramanlıkla yad ediyoruz. Onlara temsilen Muhammet oğuz KILINÇ'ın nezninde bütün şehitlere bu nişanı veriyoruz." dedi

Avrasya Platformu Başkanı Hasan Cengiz'de , yine Feto tarafından katledilen Rus pilot ve Rus büyükelçisi adına Dugine dostluk nişanı takdim etti.

 Cengiz,"Hiç bir güç Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozamaz, siz bizim acımızı paylasşıyorsunuz. Bizde sizlerin acısını paylaşıyoruz. Okyanus ötesine karşı dik duruşumuzun bir nişanesi olarak bu nişanı sizlere takdim ediyorum"dedi

Dugin , 15 temmuz darbe gunu Türkiye'de idi. 2 gün boyunca üst düzey görüşmeler yapmış, darbe olacağını haber alınca 15 temmuz saat:20:00 da acele olarak Türkiye den ayrılmıştı