PUSAT görücüye çıkıyor

PUSAT görücüye çıkıyor

TÜMOSAN mühendisleri tarafından geliştirilen, yüzde 100 yerli ve hafif taktik tekerlekli zırhlı araç “TÜMOSAN PUSAT” IDEF 2017’de yerini aldı. İlk kez bugün görücüye çıkacak olan PUSAT 4x4 savunma araçları arasında dikkatleri üzerine topladı.

TÜMOSAN mühendisleri tarafından yüzde 100 yerli olarak tasarlanıp üretilen TÜMOSAN PUSAT, milli motor, şanzıman, güç aktarma, süspansiyon ve elektronik sistemleri IDEF fuarında 8 numaralı HALL’de yerini aldı. 4x4 savunma araçları arasında teknoloji ve performans açısından en dikkat çeken PUSAT, fuarın gözdesi olarak kendisinden söz ettirecek.

GÜÇLÜ PERFORMANS, DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ

PUSAT gösterişinin yanı sıra performansıyla da göz dolduruyor. Son teknoloji ile yeni nesil 4 silindirli TÜMOSAN motoru, otomatik TÜMOSAN şanzımanı ve güç aktarma sistemin sayesinde yüzde 30 yakıt tasarrufu da sağlıyor.

YÜZDE 100 YERLİ ÜRETİM

Her türlü arazi koşulunda hizmet verebilen PUSAT farklı silah ve balistik koruma sistemleri ile elektronik donanımların entegrasyonu sayesinde aracın tasarımı istenilen görev profiline uygun hale getirilebiliyor. TÜMOSAN tarafından geliştirilen PUSAT, tehdit ortamının gerektirdiği zırh korumasına da sahip ve yüzde 100 yerli olma özelliği taşıyor.