Pursaklar'da "Dede Torun Evleri" projesi

Pursaklar'da "Dede Torun Evleri" projesi

ANKARA (AA) - Azerbaycan Parlementosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Pursaklar Belediyesinin hayata geçirdiği Dede ve Torun Evleri ve Nezaket Okulu projelerini...

ANKARA (AA) - Azerbaycan Parlementosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Pursaklar Belediyesinin hayata geçirdiği Dede ve Torun Evleri ve Nezaket Okulu projelerini kendi seçim bölgesinde de uygulamak istediğini söyledi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'i ziyaret ederek ilçede yürütülen belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye'de ilk defa kendi ilçelerinde hayata geçirilen "Dede ve Torun Evleri" projesiyle kuşaklar arasında bağı korumayı ve kültür aktarımını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Çetin, büyük ilgi gören projenin ardından yine bir bir ilk olan Nezaket Okulu projesini hayata geçirerek, 3 - 5 yaş arasındaki çocuklara adab-ı muaşeret eğitimi verdiklerini kaydetti.

Milletvekili Ganire Paşayeva projelere hayran kaldığını belirterek, projeleri kendi seçim bölgesinde uygulamak istediğini dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :