PTT'den "tebligat" açıklaması:

PTT'den "tebligat" açıklaması:

"(Eski savcı Öz'ün kargoya verilen tebligatı) Tebligat zarfının zayi edilmemiş, hasar görmemiş, herhangi bir şekilde içeriğinin yok edilmemiş olduğu, tebliğ mazbatasından ayrı olarak, tebligat sevk ve teslim usulleri dışında, kayıtsız bir posta gönderisi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), eski savcı Zekeriya Öz hakkındaki kararını içeren tebligat zarfının hasar görmediği, herhangi bir şekilde içeriğinin yok edilmediği, kayıtsız bir posta gönderisi şeklinde, alıcı adresine ulaştırılarak teslim edildiği bildirildi.

PTT AŞ'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "HSYK'nın, Savcı Zekeriya Öz hakkında verdiği karara ilişkin tebligatın teslimiyle" ilgili PTT hakkında haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, HSYK tarafından hazırlanarak Ankara Adalet Gazi PTT Şubesi'nden, 8 Ağustos'ta postaya verilen, "Zekeriya Öz Vekili Avukat Ulvi Murat Atabay, Şişli/İstanbul" ad ve adresine gönderilen çok sayıda belgeyi içeren, ağzı kapalı tebliğ zarfının üzerine iliştirilen 1 sayfa halindeki "tebliğ mazbatası"nın, tebligat olarak kabulünün yapıldığı ve barkod numarası verilerek kayıt altına alındığı bildirildi.

Gönderinin aynı gün, Ankara Posta İşleme Merkez Müdürlüğüne ulaştığı, ayırım, kayıt ve sevk işlemlerine tabi tutulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"HSYK tarafından hazırlanarak kapatılan 548 gram ağırlığındaki tebliğ zarfı ile bu zarfa iliştirilmiş 1 sayfa halindeki tebliğ mazbatası bölümünün tespit edilemeyen bir nedenle birbirinden ayrılmış olduğu, içerisinde asıl tebliğ evrakı bulunan, HSYK tarafından hazırlanarak kapatılan, kabulü esnasındaki esas ağırlığı oluşturan 'tebliğ zarfının' üstünde yazılı olan 'Zekeriya Öz Vekili Av. Ulvi Murat Atabay, Halaskargazi  Cad. Şifa Apt. No: 193/5 Şişli İstanbul' ad ve adresine kadar ulaşarak, kayıtsız bir şekilde Temmuz 2015 ayı içinde teslim edildiği, bu hususun Avukat Ulvi Murat Atabay tarafından da yazılı olarak teyit edildiği, tespit edilmiştir.

Bu itibarla söz konusu tebligat zarfının zayi edilmemiş, hasar görmemiş, herhangi bir şekilde içeriğinin yok edilmemiş olduğu, tebliğ mazbatasından ayrı olarak, tebligat sevk ve teslim usulleri dışında, kayıtsız bir posta gönderisi şeklinde, alıcı adresine ulaştırılarak teslim edildiği anlaşılmaktadır. Söz konusu hatalı sevk ve teslim işleminde kusuru bulunan çalışanların tespitine yönelik idari soruşturma devam etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı