PTT'den anma pulu

PTT'den anma pulu

ANKARA (AA) - PTT AŞ, "Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları (SEDM)" sürecinin 20. yılı konulu anma pulunu yarın satışa sunacak.PTT AŞ'den yapılan açıklamaya...

ANKARA (AA) - PTT AŞ, "Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları (SEDM)" sürecinin 20. yılı konulu anma pulunu yarın satışa sunacak.

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu anma pulu 3,20 lira, pula ait ilk gün zarfı ise 4 lira bedelle PTT işyerlerinde, www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa çıkarılacak.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışıyla aynı tarihte Ankara Kızılay PTT Merkez Müdürlüğünde "SEDM sürecinin 20. yılı 18.10.2016 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

- SEDM süreci

Güneydoğu Avrupa Bölgesi’nde 1990’lı yılların başlarında yaşanan insanlık dramının ardından bölgesel güvenlik, istikrar ve iş birliğini geliştirmek ve iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla 1996'da SEDM süreci başlatıldı.

SEDM sürecinde en üst otoriteye sahip ana organlardan biri, üye ülkelerin savunma bakanlarının katıldığı SEDM Savunma Bakanları Toplantısı, bölgede yaşanan gelişmelerin güvenlik boyutunu değerlendirmek ve bunlara ilişkin karar alma ve tutum belirleme mekanizmalarını ortaya koymak maksadıyla yılda bir kez toplanıyor. Türkiye, 2015-2017 SEDM dönem başkanlığı ve sekretaryası görevini üstlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :