PTT çalışanlarından "yıpranma hakkı" eylemi

PTT çalışanlarından "yıpranma hakkı" eylemi

İSTANBUL (AA) - Bir grup PTT çalışanı, "yıpranma hakkı" talebiyle eylem yaptı.Fatih Posta Dağıtım Merkezi Müdürlüğü önünde toplanan grup, ellerinde...

İSTANBUL (AA) - Bir grup PTT çalışanı, "yıpranma hakkı" talebiyle eylem yaptı.

Fatih Posta Dağıtım Merkezi Müdürlüğü önünde toplanan grup, ellerinde "işimizi seviyoruz ama yıpranıyoruz", "yıpranma hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklamada bulunan Türk Haber Sen Anadolu Yakası Şube Başkanı Pınar Ayrancı Yaşaroğlu, son zamanlarda azalan personel sayısından dolayı posta dağıtıcılarının iş yükünün arttığını öne sürerek, "Çalışma gün sayısı olarak yılbaşı, bayram, cumartesi, pazar tatili demeden görev yapan dağıtıcılarımız, diğer kamu görevlilerine oranla yılda en az 60 gün daha fazla çalışmaktadır." dedi.

Posta dağıtıcılarının 25 yıllık hizmet süresinde diğer kamu çalışanlarından 4 yıl daha fazla çalıştıklarını dile getiren Yaşaroğlu, "Bu ağır tempoda posta çalışanları ağır yük taşımaları, uzun mesafe kat etmeleri ve yeterince dinlenme imkanı bulamamaları nedeniyle bel fıtığı, kemik erimesi, romatizma gibi sağlık problemleriyle karşılaşmaktalar." şeklinde konuştu.

Posta dağıtıcılarının fiili hizmet zammı hakkından mahrum kalmasının adil bir durum olmadığını dile getiren Yaşaroğlu, bu hakkın alınması için kampanya başlattıklarını ve toplama planladıkları 10 bin imzalı dilekçeyi Başbakanlığa ileteceklerini aktardı.

Yaşaroğlu, "Bilinmelidir ki yıpranma payı, siyasi ya da popülist kararlarla verilip alınacak bir unsur değil uzmanlık gerektiren ve insan hayatını doğrudan ilgilendiren önemli bir haktır." dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :