Psikolog eşliğinde güzelleşiyorlar

Psikolog eşliğinde güzelleşiyorlar

Ankara'da yaşayan Serpil Yalçın, KOSGEB'den aldığı destekle açtığı güzellik merkezinde, cilt bakımının yanı sıra psikolog eşliğinde destek de vererek kadınların hem yüz hem de ruh güzelliklerini koruyor- Kadın girişimci Yalçın:- "Müşterilerim benimle soru

ANKARA (AA) - AYŞE ŞENSOY BOZTEPE - Ankara'da yaşayan Serpil Yalçın, KOSGEB'den aldığı destekle açtığı güzellik salonunda, müşterilerine cilt bakımının yanı sıra psikolog eşliğinde psikolojik destek hizmeti de sunuyor.

Evli ve iki çocuk annesi 47 yaşındaki Yalçın, kendi işini kurabilmek için 2008'de Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde seminer programları ve Altındağ Belediyesinin meslek edindirme kurslarına katıldı. Aldığı sertifikalar sayesinde güzellik salonu açmaya karar veren Yalçın, KOSGEB girişimcilik kursu ve kredisinin ardından üç yıl önce kendi iş yerini açtı.

Kadınlara istihdam sağladığı iş yerinde, müşterilerine cilt bakımının yanı sıra psikolojik destek imkanı da sunan Yalçın, güzellik salonuna gelen kadınları ekonomiye katkı vermeleri için de teşvik etmeye başladı.

- "Yurt içi ve yurt dışında eğitmenlik yapma hedefi koydum"

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerini açmadan önce genellikle evde oturan, çocuklarının eğitimi ve ev işleri arasında kalan bir kadın olduğunu söyledi.

Çalışmaya karar vererek Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye olduğunu belirten Yalçın, kurslara katılırken kafasında iş planları oluşmaya başladığını ve cilt bakım uzmanı olmaya karar verdiğini dile getirdi.

Buna yönelik eğitimlere katılarak sertifika aldıktan sonra güzellik merkezini açtığını anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

"Bu sayede evime katkıda bulunmuş oluyorum. Şimdi yurt içi ve yurt dışında eğitmenlik yapma hedefi koydum. Kadınların toplumda var olduğunu, güçlü olduğunu göstermek istiyorum. Vasıflı ya da vasıfsız her kadın bizim için önemli ve değerlidir. Şu an iş yerimde psikolog dışında iki çalışanım daha var. Kadınlara iş imkanı sunarak evlerine destek olmalarını sağlamak istedim."

- "Kadınlarımıza ücretsiz destek veriyor"

Yalçın, birçok kadının özellikle çevre baskısından dolayı psikoloğa gitmeye çekindiğini, kimisinin de maddi imkansızlıktan dolayı gidemediğini söyledi. Yalçın, şunları anlattı:

"Müşterilerim benimle sorunlarını paylaşıyordu. Yetkim olmayan bir konuda yanlış yol göstermektense bir psikolog ile bu etkinliği yapmanın daha doğru olacağını düşündüm. Şevval Hanım da müşterilerimden biriydi. Bu konuyu kendisiyle paylaştım ve severek kabul etti. Sağ olsun kadınlarımıza ücretsiz destek vermeye başladı. Çok güzel geri dönüşler aldık. Müşterilerim, güzellik salonumuzdan çok memnun bir şekilde ayrıldığını söylüyor. İş kurmak isteyen kadınlarımız çekinmesinler. İnanmak başarmanın yarısıdır. Kendilerine inandıkları sürece önlerinde hiçbir engel duramaz. Azmetmeleri yeterli."

- "Konu kadınlar olunca bir şeyler yapmak beni mutlu edecekti"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden mezun olan psikolog Şevval Demir de şunları kaydetti:

"Serpil Hanım bana bu fikri yönlendirdiğinde çok heyecanlandım ve mutlu oldum çünkü konu kadınlar olunca bir şeyler yapmak beni çok mutlu edecekti. Kadınların ilgisi de gayet güzel. İmkanı olmadığı için psikoloğa gidemeyen kadınlara yardımcı olmak, onların gözlerindeki ışıltıyı, pırıltıyı görmek insanı çok mutlu ediyor. Bir nevi mesleki tatmin de sağlıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :