"Prototip Motorlu Araçlar Şenliği"

"Prototip Motorlu Araçlar Şenliği"

AKÜ Çay Meslek Yüksekokulunca düzenlenen şenlikte öğrenciler, hurdadan tasarladıkları mini araçlarla yarıştı- Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Demir:- "Öğrencilerimiz, atıl malzemelerden yeni araçlar yapmayı öğreniyor"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Prototip Motorlu Araçlar Şenliği"nde öğrenciler, hurdadan yaptıkları mini araçlarla yarıştı.

AKÜ Çay Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü ile Çay Belediyesince gerçekleştirilen şenlikte ekipler, hurdalıklardan toplanan malzemelerle üretilen mini araçlarla mücadele etti.

Selçuk Üniversitesi, Çay Endüstri Meslek Lisesi ve Çay Meslek Yüksekokulundan ekiplerin toplam 7 araçla katıldığı yarış, yaklaşık 30 dakika sürdü. Etkinlik sonunda, dereceye girenler ödüllendirildi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Demir, AA muhabirine, geçen yıl Soma'daki maden faciası nedeniyle şenliği iptal ettiklerini söyledi.

Bu yıl otomotiv bölümü öğrencilerinin katıldığı yarışları sürdürdüklerini anlatan Demir, "Yarışlara, farklı üniversitelerde mini araçları bulunan öğrenciler de katılıyor. Bu yıl Konya Selçuk Üniversitesinden iki mini araç geldi. Edirne'deki üniversiteden de katılım olacaktı ancak yoğun yağış nedeniyle gelemediler" dedi.

Bu tür etkinliklerle öğrencileri, otomotiv sektör temsilcileriyle bir araya getirdiklerini belirten Demir, "Otomotiv sektörünün temsilcileriyle öğrencilerimizin performansını değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin, araçları, tamamen hurdalıklardan elde edilen malzemelerle yaptığını kaydeden Demir, "Yeni malzemeler alabilirdik ancak öyle bir şey yapmıyoruz. Öğrencilerimiz, atıl malzemelerden kendi tasarımlarını kullanarak yeni araçlar yapmayı öğreniyor" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Enes Atış ise sınıf arkadaşlarıyla 6 ayda mini araçlarını yaptıklarını ve yarışta birinci olduklarını dile getirdi.

Atış, "Gece gündüz demeden çalıştık ve aracımızı yaptık. Parçaları hurdalıklardan temin ettik. Yalvar yakar şekilde aracı tamamladık" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı