"Proje Döngüsü Eğitimi" sertifika töreni

"Proje Döngüsü Eğitimi" sertifika töreni

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam:- "Bugün burada, söz konusu eğitimi alan ilk 50 kadınımıza sertifikalarını sunacağız. Hedefimiz, yıl sonuna kadar 81 ilde 2 bin kadınımıza ulaşmaktır"- "Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023'te yüzde 41 kadın i

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının kadın girişimciliğini desteklemek için Ankara Kalkınma Ajansıyla yürüttüğü projenin sertifika töreni yapıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, Ankara Kalkınma Ajansında düzenlenen "Proje Döngüsü Eğitimi" sertifika töreninde, AB üyesi ve aday ülkelerde bulunan kamu kurumları, özel kuruluşlar, STK ve dernekler, belediye ve kalkınma ajansları gibi kuruluşların, AB fon ve hibelerinden faydalanabildiğini anımsattı.

Türkiye'nin de "Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı"ndan faydalanarak aktif bir şekilde proje çağrısına başvuruda bulunduğunu belirten Çam, şöyle devam etti:

"Söz konusu sürecin başarılı bir şekilde yönetilmesi için oluşturulan Proje Döngüsü Yönetimi sistemi ise proje yazma ve yürütme aşamasının temel yapı taşını oluşturmaktadır. Bu sebeple Avrupa Birliği hibelerinden faydalanmak isteyen, yeni iş imkanlarından yararlanmayı hedefleyen kadınlarımız için AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak bir çalışma gerçekleştirmek istedik. Ankara Kalkınma Ajansının desteğini de alarak kadınlarımız için Proje Döngüsü Eğitimi başlattık."

Projeyle Avrupa Birliği fon ve hibelerinden faydalanmak isteyen kadınların süreçle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamanın amaçlandığını dile getiren Çam, şunları kaydetti:

"Bugün burada, söz konusu eğitimi alan ilk 50 kadınımıza sertifikalarını sunacağız. Hedefimiz, yıl sonuna kadar 81 ilde 2 bin kadınımıza ulaşmaktır. Girişimcilik, ekonomik büyüme ve kalkınma yönünden son derece önem taşımaktadır. Kadın istihdamını artırmak için girişimciliğin hayati önem arz ettiğini biliyoruz. Özellikle esnek çalışma saatleri, kadınları girişimciliğe yönelten önemli etkenlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Nitekim AK Parti iktidarlarının kadın girişimciliğini desteklemeye yönelik politikalarından, işverenleri kadın istihdamı ile ilgili teşvik etmesinden, istihdam eğitim projelerinden, kadın ve gençlerin sigorta priminin kademeli olarak devlet tarafından ödenmesine kadar kadına pozitif ayrımcılık uygulamaları sayesinde 2008'de iş gücüne katılma oranı 24,5 iken, 2015'te bu oran yüzde 31,6'ya çıkmıştır. Burada istikrarlı ve önemli bir artış söz konusudur. Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023'te yüzde 41 kadın istihdamına ulaşmayı hedeflemekteyiz."

Sertifika alanların eğitimle yaratıcı kalkınma proje fikirlerini gerçekleştirebilmek için izlenecek yöntemleri öğrendiğini aktaran Çam, "Bir proje fikrinin belirlenmesinden, analiz ve planlamasına kadar son derece kritik ve önemli başlıklarda artık bilgi sahibisiniz. Bizler de sizlere her konuda desteğiz, yanınızdayız." dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık'ın da katıldığı törende 50 kadın girişimciye sertifika verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :