Prof. Dr. Salih Yılmaz, doğduğu yerden başladı.

Prof. Dr. Salih Yılmaz, doğduğu yerden başladı.

AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Salih Yılmaz, 24 Haziran seçimleri için çalışmalara doğdu yer olan Ereğli’den başladı.

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan annesi ve akrabalarının hayır duasını alarak çalışmalara başlayan Yılmaz, daha sonra Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti İlçe Başkanı Abdülkadir Düzen’i ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Aday adaylığı basın açıklamasını da doğduğu memleketi Ereğli’de yaptı. Doğup büyüdüğü şehre vefa göstermek için aday olduğunu ifade eden Prof. Dr. Salih Yılmaz, “Doğup büyüdüğüm bu şehre vefa göstermek, hayırlı hizmetlerde bulunmak için bu göreve talip oldum. Bundan sonra her şartta çalışmalarımızı şehrimiz için, insanımız için, milletimiz için sürdüreceğiz. Daha yapılacak çok iş var ve biz bunların hepsine talibiz” dedi.

salih-yilmaz,-dogdugu--(3).jpeg

Prof. Dr. Salih Yılmaz, Konya Ereğli AK Parti İlçe Binasında düzenlediği basın toplantısıyla 24 Haziran Genel Seçimleri öncesi AK Parti’den Konya Milletvekili Aday adayı olduğunu resmen açıkladı.  Yoğun ilginin olduğu adaylık açıklamasında Yılmaz, Türkiye’nin önemli bir değişim ve atılım gerçekleşeceği bu dönemde TBMM’ye seçilerek Konya özelinde tüm Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında sesi olmak gerektiğini açıkladı.

Açıklamasında Türkiye’nin önce hendek terörü ardından da 15 Temmuz hain darbe girişimi ile hedef alındığına değinen Yılmaz, “Türkiye 2002 yılında AK Partinin iktidara gelmesiyle her alanda önemli adımlar attı. Bölgesinde lider ülke konumuna geldi. Türkiye’yi kendilerine rakip olarak gören uluslararası aktörler içeriden terör örgütlerini de kullanarak ülkede kendilerince dizayn yapmaya çalıştılar. Fakat milletin iradesi buna engel oldu. Hendek terörüyle Kürt vatandaşlarımızı hedef aldılar. 15 Temmuz ile ülkeyi dış aktörlere teslim etmeye çalıştılar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve gayretiyle Türk milletinin feraseti birleşince tüm operasyonlar başarısız oldu. 24 Haziran seçimleri hala Türkiye’yi diz çöktürmeye çalışan dış güçler ile içerideki işbirlikçilerine verilecek en güzel cevap olacaktır. Bizler Türkiye’de veya yurt dışında yaşayan vatandaşlar olarak “önce vatan” düsturuyla sorumluluk almak mecburiyetindeyiz. Ülkemize karşı bin bir bahaneyle yürütülmeye çalışılan operasyonların karşısında millet olarak durmalıyız. Türk, Kürt, Arap hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Bizi birbirimizden ayırıp bu ülkeyi parçalamaya çalışıp, hakkı savunan Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara karşı 24 Haziran’da güçlü bir cevap verelim.” dedi.

salih-yilmaz,-dogdugu--(5).jpeg

HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ

'Hep Birlikte Güçlü ve Büyük Türkiye'yi inşa etmek için birlikte mücadele etmeliyiz’ diyen Yılmaz, “16 Nisan 2017'de yapılan referandumla Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini seçerek artık kendisine dar gelen sistemi yeniliyor. Demokrasinin daha da güçlenmesinin önündeki engeller kaldırılarak, güçlü bir parlamentonun oluşmasının da önü açıldı. Bu yeni sistemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan her milletvekiline büyük sorumluluklar düşmektedir. Milletin vereceği bu yetki gelecek nesillerimiz için de güçlü Türkiye’nin temellerini atacaktır. Bizler öncelikle akademisyen kimliğimiz ve sonrasında da siyasetçi bakışımızla tarihi mirasımıza da sahip çıkarak 'Güçlü ve Büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa etmek için birlikte mücadele edeceğiz. Bu kutlu davada sizlerin ve Türkiye’nin sesi olmak için 24 Haziran 2018’de yapılacak parlamento seçimlerinde AK Parti’den Konya milletvekili aday adayı olma kararı almış bulunmaktayım. Şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaçlarını biliyoruz. Devletin çeşitli kademelerinde yaptığımız hizmeti millet iradesinin tecelli ettiği yerde, yüce mecliste devam ettirmeyi hedefliyorum” diye konuştu.

salih-yilmaz,-dogdugu--(1).jpeg

Prof. Dr. Salih Yılmaz, siyasetin bireysel çıkarlar için değil vatan, millet, devlet ve ülke çıkarları için yapılması gerektiğini vurguladıktan sonra “Bizim dedikodularla, bireysel çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. Türkiye, büyük düşünüyor ve bunu da başaracak güçtedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu hedefler gerçekçi ve yeni bir dünya düzeni umudunu artırıyor. Türkiye, hak ve hukuk söylemiyle bazılarını rahatsız ediyor. Bundan sonra da rahatsız etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin ve milletin tarihinde mazlumun yanında olmak, hakkın peşinden koşmak vardır.” dedi.

KISIR ÇEKİŞMELERDEN, KİŞİSEL İHTİRASLARDAN UZAK, “BİZ” FELSEFESİNİ BENİMSEMELİYİZ

Yılmaz, Konya’nın tarihiyle ve insan gücüyle tarihten itibaren hep örnek bir şehir olduğunu ifade ettikten sonra “Bizler Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Ahmet Yesevi’nin torunları olarak tarihimizde hep örnek şehir olduk. Sanayimiz hızla gelişiyor. Turizm ve kültürel anlamda eksikliklerimiz varsa tamamlayacağız. Konya’nın önemli ilçelerinden doğduğum şehir Ereğli ise Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı döneminde coğrafi avantajının da etkisiyle merkez olmuştur. Şehrimizin eğitime verdiği önem birçok yetişmiş insanın bu şehirden çıkmasına neden olmuştur. Bu yetişmiş insanlardan gelecek için yeni bir sinerji oluşturmalıyız. Ben ile hareket etmeden biz diyebilmeliyiz. Ereğli’yi Karapınar, Emirgazi, Halkapınar’dan ayrı düşünemeyiz. Hatta buna Ayrancı’yı da dâhil edebiliriz. Bu ilçeler birbirine geçmiş ve birbiriyle ekonomik, kültürel ve siyasi olarak bağlantılıdır. Bu nedenle bu ilçeleri birlikte düşünerek bir kalkınma planı yapmalıyız. Bunun için de kısır çekişmelerden, kişisel ihtiraslardan uzak, “BİZ” felsefesini benimsemeliyiz. Bölgemizde tarım, hayvancılık, işsizlik, üniversite konusunda bir beklenti olduğunun farkındayız. Bunun için gerekli planlama ve destek şehrimizde mevcut. Yeterki birlik olalım.” dedi.

salih-yilmaz,-dogdugu--(6).jpeg

KONYA’NIN HER İLÇESİNİN KENDİNE ÖZGÜ BİR DURUŞU VAR

Yılmaz son olarak ise, “Konya’nın her ilçesinin kendine özgü bir duruşu var. Bu ilçelerimiz içerisinde ekonomik olarak çok gelişmişi olduğu gibi bazı eksiklikleri olanlar da var. Yeni dönemde devlet desteklerinden nasıl yararlanılacağı planlanırsa eksikliklerin giderilmesinin önünde engel yok. Ülkemizde ve Konya’mızda AK Parti iktidarı ile geçmişi karşılaştırdığımızda başta sağlık olmak üzere ekonomik anlamda değişim her anlamda hissediliyor. Konya’mız olarak büyük düşünmeli ve doğru insanlarla temsil edilmeliyiz. Yeni dönemde yasama yetkisini aktif ve hızlı biçimde kullanacak TBMM’ye seçilecek kişilerin de bu yükü kaldırabilecek, halk ile iletişimi kuvvetli insanlar olması hepimizin yararınadır. Sizler AK Parti ilkeleri doğrultusunda sadece partimizi temsil edecek vekiller değil aynı zamanda uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek vekiller seçmelisiniz. 24 Haziran seçimleriyle oluşacak meclis ayrıca tarihi inşa eden bir meclis olacaktır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibiyle hareket ediyoruz. Milletimizin huzur ve refahının artması, her şeyin millet odaklı olması en önemli yol haritalarımızdır. Bu noktadan hareketle çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da sürdüreceğiz. Üzerimize düşen ne varsa o gayreti göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki bu davaya artı değer katmak adına gayret etmemiz gerekiyor. Biz bu gayreti en üst seviyede göstereceğiz. Özelde memleketim Ereğli genelde milletime hizmet etme onurunu taşımak için sabırsızlanıyorum. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Prof. Dr. Salih Yılmaz kimdir?

Prof. Dr. Salih Yılmaz, Konya-Ereğli doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini Konya-Ereğli Atatürk Ortaokulu ve Konya-Ereğli Cumhuriyet Lisesinde tamamlamıştır. Akademik kariyerinde sırasıyla Gazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Ankara Üniversitesini bitirmiştir. Muğla Üniversitesinde başladığı akademik kariyerine şu anda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde devam etmektedir. Yurtdışında Rusya Moskova Maksim Gorki Enstitüsünde çalışmıştır. Rusya, Ukrayna ve Orta Asya başta olmak üzere birçok ülkede akademik çalışmalar yapmıştır. Çok iyi derecede İngilizce, Rusça, Kazakça, Kırgızca, Karakalpakça, Özbekçe, Tatarca bilen Yılmaz şu anda aynı zamanda Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü (RUSEN) Başkanı’dır. Uluslararası camiada tanınan bir uzman olan Prof. Dr. Salih Yılmaz özellikle son dönemde Rusya-Türkiye ilişkilerinde etkili bir kişiliktir. Türkiye’nin Avrasya vizyonu çerçevesinde danışmanlık yapmaktadır. TRT, TVNET, HaberTürk, NTV, Ülke Tv, ATV gibi kanallarda Türkiye’nin iç ve dış politikası hakkında yorumlarda bulunan Yılmaz’ın Star gazetesi, Yenişafak Gazetesi vd. gazetelerde birçok analizi ve köşe yazıları mevcuttur. TRT Radyo1, TRT Türkiye’nin Sesi ve TRT Rusça kanalında düzenli olarak yazı ve analiz yapmaktadır. Tarih ve uluslararası ilişkilere dair birçok makale, analiz ve görüş yazıları vardır. Bunun dışında 11 adet kitap yazmıştır. Ülkemizi uluslararası alanda temsilen birçok çalıştay ve konferansa katılmıştır.