Prof. Dr. Metin Kutal'a Saygı Günü

Prof. Dr. Metin Kutal'a Saygı Günü

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş;- "Biz kendisinden disiplinli olmayı, çalışkanlığı öğrenmeye çalıştık. Özellikle iş hukuku, toplu pazarlık ve sendikacılık konularında duayen kelimesinin az bile kaldığı, bu kelime ne ifade ediyorsa bunların hepsine faz

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kutal'dan disiplinli olmayı ve çalışkanlığı öğrenmeye çalıştıklarını belirterek, "Özellikle iş hukuku, toplu pazarlık ve sendikacılık konularında duayen kelimesinin az bile kaldığı, bu kelime ne ifade ediyorsa bunların hepsine fazlasıyla layık olan bir hocamızdır." dedi.

İÜ tarafından üniversitenin doktora salonunda düzenlenen "Prof. Dr. Metin Kutal'a Saygı Günü" programının açılışında, siyasetin yoğun ve zor geçen gündemlerinden sonra mensubu olduğu üniversitede, çalışma arkadaşlarını, hocalarını, öğrencilerini görmekten, programlara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Kutal’ı, sağlıklı ve zinde şekilde görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Metin Hoca denilince hepimizin aklına disiplin, çalışkanlık ve tutarlılık geliyor. Doktora dersimi ben de Metin Hocamdan aldım. Metin Hocam, derslerde anlattıklarının hepsinden, herkesin haberdar olmasını ve sorumlu olmasını sağlar. Hayatının her noktasında, her gününde göstermiş olduğu bilim adamı ciddiyetini, bizlere de öğretmiş olan birisidir. Hayata ciddiyetle bakışı bizlere öğretmiş olan birisidir. Biz kendisinden disiplinli olmayı, çalışkanlığı öğrenmeye çalıştık. Özellikle iş hukuku, toplu pazarlık ve sendikacılık konularında duayen kelimesinin az bile kaldığı, bu kelime ne ifade ediyorsa bunların hepsine fazlasıyla layık olan bir hocamızdır. Çok sayıda öğretim üyesi yetiştirdi. Çok sayıda kurumun gelişmesine büyük katkıları ve emekleri oldu. Türk bilim tarihinin önemli isimlerinden birisi oldu. İstanbul Üniversitesinin de en çok önemsediği öğretim üyelerinden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İstanbul Üniversitesi tarihinde de adı her zaman altın harflerle anılacak birisidir."

Programda, Kutal'ın hayatı ve öğretileri de anlatıldı.

- Kurtulmuş, İÜ Rektörlüğünü ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'ı da makamında ziyaret ederek üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın üniversiteye hediye ettiği Nobel Ödülü ve Prof. Dr. Fuat Zengin’in astronomi problemlerini ölçen ve çözen "usturlab" hediyesini de inceleyen Kurtulmuş, bilim ve ilim hayatına katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kurtulmuş, üniversitenin Beyazıt Yerleşkesinin bahçesinde de öğrencilerle sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :