Prof. Dr. Kaynak'a, "Çin Dostluk Ödülü"

Prof. Dr. Kaynak'a, "Çin Dostluk Ödülü"

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Kaynak'a, Çin Halk Cumhuriyeti'nden "Çin Dostluk Ödülü" verildi

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak'a, Çin Halk Cumhuriyeti'nden "Çin Dostluk Ödülü" verildi. Mühendislik bilimleri alanında bu ödüle Türkiye’den layık görülen "ilk" bilim insanı olan Kaynak, ödülünü Başbakan Yardımcısı Ma Kei'nin elinden aldı.

Boğaziçi Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Kaynak Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin Çin'de çalışan yabancı uzmanları onurlandırmak için verdiği en yüksek ödül olan "Çin Dostluk Ödülü"ne layık görüldü.

Kaynak'a ödülü 30 Eylül 2016 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang ile Başbakan Yardımcıları Zhang Gao Li ve Ma Kei’nin de katıldıkları bir törenle sunuldu. Okyay Kaynak, mühendislik bilimleri alanında bu ödüle Türkiye’den layık görülen "ilk" bilim insanı olarak ödülünü Başbakan Yardımcısı Ma Kei'nin elinden aldı.

Ödül, Çin hükümeti tarafından ülkenin gelişimine önemli katkılarda bulunmuş yabancı uzmanlara veriliyor.

- Okyay Kaynak

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans derecesini 1969 ve 1972 yıllarında İngiltere’de Birmingham Üniversitesi’nden alan Okyay Kaynak 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde akademik kariyerine başladı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölüm başkanlıkları görevlerinde bulunmuş olan Kaynak halen UNESCO Mekatronik Kürsüsü Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Kaynak, bugüne dek Japonya, Almanya, ABD, Singapur ve Çin’de Misafir Öğretim Üyesi olarak çeşitli enstitülerde çalıştı. Kaynak, çalışmalarıyla Çin’de bulunan Harbin Teknoloji Enstitüsü tarafından en saygın 1.000 İnsan'dan biri olarak değerlendirilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :