Prof. Dr. İbrahim Ethem Geçim, ESCP Başkanı oldu

Prof. Dr. İbrahim Ethem Geçim, ESCP Başkanı oldu

Prof. Dr. İbrahim Ethem Geçim, Avrupa Koloproktoloji Meslek Örgütü (ESCP) Başkanı seçildi

BERLİN (AA) - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem Geçim, Avrupa Koloproktoloji Meslek Örgütü (ESCP) başkanlığına seçildi.

Uzun yıllar ESCP'de yönetim kurulu üyesi olan Geçim, Berlin'de düzenlenen yıllık kongrede başkanlığa getirildi.

Ethem Geçim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez bir Türk olarak kendisinin ESCP'de başkan olduğuna işaret ederek, "7-8 yıldır yönetim kurulundaydım. Elimden gelenin en iyisini, en güzel şekilde yapmaya çalışacağım.'' dedi.

Doğu Avrupalıların, ESCP'de az temsil edildiğini vurgulayan Geçim, kendisinin başkan seçilmesinin Türkiye'ye ve Doğu Avrupa'ya olumlu anlamda tesiri olacağını ifade etti.

Geçim, ESCP olarak en önemli faaliyetlerinin yıllık kongre ve araştırma olduğunu belirterek, ESCP olarak kolonoskopi çalışmalarında bulunanlara burs da verdiklerini kaydetti.

Eğitsel faaliyetler ve araştırmalara önem verdiklerinin altını çizen Geçim, ''40 ülkeden son çalışmaya 450 hastane kaldı. Birmingham'daki hastanede bilgisayarda toplanıyor datalar. Vakalar ve istatikselleri yayınlanıyor. Bu konuda ciddi sonuçları olan araştırma raporları yayınlanmaya başladı.'' dedi.

Geçim, ESCP olarak bir Prensipler Komitesi kurarak hastalıkların tedavisinin ana hatları konusunda bütünlük sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Geçim, Türk meslektaşlarına ESCP'nin faaliyetlerine katılma çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :