Prof. Dr. Fevzi Günüç, Ölümünün 1. yıldönümünde anıldı

Prof. Dr. Fevzi Günüç, Ölümünün 1. yıldönümünde anıldı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Merhum Dekanı, Hattat Prof. Dr. Fevzi Günüç, vefatının birinci yıldönümünde Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Fevzi Günüç’ü Anma Sempozyumu” ile anıldı

Ailesi, mesai arkadaşları, öğrencileri ve sevenlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen sempozyumda Prof. Dr. Fevzi Günüç’ün kişiliği, sanat hayatı, bilimsel kimliği ve eserleri anlatıldı. Ailesi ve mesai arkadaşlarının gözyaşları ile andığı Günüç’ü anlatan Selçuk Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Günüç, Konya’nın ve üniversitenin kandiliydi.Şimdi o kandil söndü.” dedi. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Fevzi Günüç benzeri olmayan bir ustaydı, yokluğuyla geleneksel sanat eksik kaldı.” dedi.

DUYGUSAL TÖREN

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyuma, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Eski Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, merhum Fevzi Günüç’ün eşi Hayriye Günüç, oğlu Sinan Günüç, yakınları,  akademisyenler, mesai arkadaşları, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Programda ilk olarak Prof. Dr. Fevzi Günüç’ün hayatının anlatıldığı kısa bir film gösterildi. Ailesi, meslek hayatı ve kişiliğinin anlatıldığı sinevizyon esnasında merhum Günüç’ün  eşi, annesi ve babası göz yaşlarına hakim olamadı.

GÖKBEL, “GELENEKSEL SANAT EKSİK KALDI”

Önceden planlanan yurt dışı programı nedeniyle törene katılamayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, görüntülü bir mesajla duygu ve düşüncelerini paylaştı. Rektör Gökbel, “Eksikliğini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz Prof. Dr. Fevzi Günüç, uzun yıllar ülkemizde hat sanatını yaşatmış, bu sanata yeni isimler ve eserler kazandırmış, yüzlerce talebe yetiştirmiş benzeri bulunmayan bir ustaydı. Vefatıyla sevenlerini, öğrencilerini ve mesai arkadaşlarını üzüntüye boğan Sayın Günüç, geride hat sanatında yeri kolay kolay doldurulamayacak bir boşluk yarattı. Deyim yerindeyse geleneksel sanat eksik kaldı. Çok iyi bir sanatçı ve hoca olmanın yanı sıra örnek bir insan olan Fevzi Günüç, geride bıraktıklarıyla her zaman baki kalacaktır. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

“ÇOK YÖNLÜ BİR KİŞİLİKTİ”

Uzun yıllar Prof. Dr. Günüç ile birlikte çalışan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas ise, “Konuşmak, onu anlatmak benim için çok zor. O her şeyden önce bu fakültenin mimarı, bizim yol göstericimizdi. Prof. Dr. Fevzi Günüç hocamız olmadan geçen tam 365 gün bizler için çok zordu. O, kendisini sanata, öğrencilerine ve bu fakültenin gelişmesine adamış çok yönlü bir kişilikti. Sanatı seven, imkanları doğrultusunda herkese elini uzatan, bildiklerini öğreten, çalışmayı ve hizmeti ibadet sayan bir kişiydi.” diye konuştu.

“TESLİMİYET KAFTANINI ÜZERİNE GİYDİ”

Açılış konuşmalarının ardından oğlu Sinan Günüç, Hocası Hattat Hüseyin Kutlu, Selçuk Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Prof. Dr. Uğur Derman, Prof. Dr. Hüseyin Elmas moderatörlüğünde, Prof. Dr. Fevzi Günüç’ü anlattı. İlk olarak söz alan oğlu Sinan Günüç, babasıyla ilgili düşüncelerini konuklarla paylaştı. Sinan Günüç, “Babam hayatı boyunca hep pozitif oldu. Sıkıntılarını, üzüntülerini hiçbir zaman bize yansıtmazdı. Hastalığını ilk öğrendiği günde de dahi bu olumlu tutumunu sürdürdü adeta teslimiyet kaftanını üzerine giymişti. Hastalığından hiç şikayet etmedi, son anına kadar çalışmaya devam etti.” dedi.

PROF. DR. OKUDAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Fevzi Günüç’ün, hem üniversitenin hem de Konya’nın kandili olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Şimdi o kandil söndü ve onunla birlikte pek çok şey de söndü.” dedi. Prof. Dr. Fevzi Günüç’ü anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan ve konuşmakta zorlanan Prof. Dr. Okudan, “ O benim 1980 yılından beri hem yakınımda olan bir dostumdu. İnsanın pek çok arkadaşı, çevresi olabilir ama dost nadir bulunur. O, kötü gün dostuydu, kimseyi ötekileştirmedi. Fakültesini, burada çalışan akademisyenleri, öğrencilerini evlatları gibi görürdü.” diye konuştu.

Fevzi Günüç ile olan anılarını da katılımcılarla paylaşan Okudan, hastalıkla mücadele ettiği dönümlerde Prof. Dr. Günüç için yazdığı bir şiiri de okudu.

ADINA SANAT GELERİSİ AÇILDI

Program kapsamında Prof. Dr. Fevzi Günüç’ün anısına Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yapılan Fevzi Günüç Sanat Galerisi’nin açılışı da yapıldı. Günüç’ün Türkiye’nin dört bir tarafındaki kişi ve kurumlardan toplanan 150’e yakın eserinin yer aldığı ‘Hat Sergisi’nin de açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. 2 gün boyunca devam edecek ve 5 oturum halinde gerçekleştirilecek olan sempozyumda, Prof. Dr. Fevzi Günüç’ün mesai arkadaşları, sevenleri, öğrencileri ve akademisyenler sanat hayatı, kişiliği, idarici yönü ve geleneksel sanata katkıları hakkında bilgi verecekler.