Prof. Dr. Abdülkadir Karahan anıldı

Prof. Dr. Abdülkadir Karahan anıldı

Edebiyat tarihçisi, şair ve yazar Prof. Dr. Karahan, ölümünün 15. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı

İSTANBUL (AA) - Edebiyat tarihçisi, şair ve yazar Prof. Dr. Abdülkadir Karahan, vefatının 15. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. 

Anma törenine, Karahan'ın eşi Süreyya Karahan ve kızı eski AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, dostları ve öğrencileri katıldı. 

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Zeynep Karahan Uslu, babası Abdülkadir Karahan'ın hayatını "dosdoğru bir insan ve dava adamı" olarak yaşadığını söyledi.

Uslu, büyük bir alim, kendi alanında dünya çapında bir isim olan babasının 40'tan fazla esere imza attığını, binlerce makalesinin yayınlandığını, binlerce öğrenci yetiştirdiğini anlattı.

Abdülkadir Karahan'ın ülkesi ve ümmeti adına dert üzere bir hayat yaşadığını dile getiren Uslu, "Onun hayatı bu ülkenin en zor zamanlarında yaşandı. Cumhuriyetten daha yaşlıydı, bir imparatorluk çocuğuydu. Osmanlı Devleti'nin tebaası olarak doğdu. Cumhuriyetin bütün başarılarına ve acılarına tanıklık etti. Siverek'ten Sorbonne'a uzanan bir hayattı onunkisi, en dar şartlardan en geniş imkanlara. Hangi şartta ve hayatın neresinde olursa olsun değişmeyen bir duruşu vardı. O duruşla birlikte o duruşun bu ülkede daima bir bedeli de oldu. Her darbede işinden atıldı, üniversiteden uzaklaştırıldı. Ama o hep konuşmalarına besmeleyle başladı. Zaman ve zemin hiç fark etmedi" diye konuştu.

Törende daha sonra dua edildi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı