Preveze Deniz Zaferi'nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Preveze Deniz Zaferi'nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Turgutreis Fırkateyni, bir günlüğüne halkın ziyaretine açıldı

İSTANBUL (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Turgutreis Fırkateyni, Preveze Deniz Zaferi'nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir günlüğüne halkın ziyaretine açıldı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye bağlı Sarayburnu Limanı'nda demirli, sancak ve flamalarla süslenen TCG Turgutreis Fırkateyni'ni vatandaşlar, görevliler eşliğinde gezerek, bilgi aldı. Vatandaşlar, fırkateyni gün boyu ziyaret edebilecek.

Etkinlik kapsamında, 20 şehit ailesine fırkateynde öğle yemeği verildi. Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mevlüt Savaş Bilican, şehit yakınlarına ev sahipliği yaptı.

Şehit yakınlarından Osman Top, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Top, "Başta Deniz Kuvvetleri olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Yüce ordumuz, her zaman muzaffer olsun. Allah kıyamete kadar yüce ordumuzu yaşatsın. Bir oğlum şehit oldu. Biri Kıbrıs gazisi. Gurur duyuyorum ordumla. Şehit verdikçe her gün ağlıyoruz. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Erdal Dirican da organizasyonu yapanlara teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Şehit aileleri olarak askerlerimizi her zaman yanımızda gördük. Sadece bayramlarda, özel günlerde değil, her zaman yanımızdalar. İnşallah her zaman böyle olacak. Biz de onların yanındayız. Askerlerimizle olmaktan hep mutlu oluyoruz. Böyle ağırlanmak da çok gurur verici. İnşallah geçmişte olduğu gibi yeni zaferler de kazanacağız."

Şehit yakını olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Canan Dirican, "Böyle güzel, özel günlerde hatırlanmak çok iyi. Şehitlere üzülüyoruz bir taraftan ama onurlu ve gururluyuz da." dedi.

- Barbaros Meydanı'nda tören

Bu arada, program kapsamında Barbaros Meydanı'nda da tören düzenlendi.

Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu'nun katıldığı tören, sancağın silistre eşliğinde toka edilmesiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Barbaros Hayrettin Paşa'nın türbesi ziyaret edilip, türbe anıt defteri imzalandı.

Etkinlikte ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun mesajı okundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :