"Pratik kadınlar"dan internet sitesi

"Pratik kadınlar"dan internet sitesi

Gaziantep'te farklı meslek gruplarından girişimci kadınların kurdukları internet sitesi hemcinslerinin karşılaştıkları sorunlara çözüm yolları göstererek hayatı kolaylaştırıyor - Doktor, iktisatçı, ebe ve öğretmen gibi farklı meslek gruplarından kadınları

GAZİANTEP (AA) - RIDVAN KORKULUTAŞ - Gaziantep'te farklı meslek gruplarından girişimci kadınlar, özellikle günlük yaşamda pek çok sorunla karşı karşıya kalan hemcinslerinin hayatını kolaylaştırmak için internet sitesi kurdu.

Projenin sahipleri arasında doktor, ebe, iktisatçı ve öğretmen gibi farklı meslek dallarından kadınlar bulunuyor. "http://pratikkadinlar.net" adlı sitede buluşan kadınlar, site aracılığıyla kendi uzmanlık alanlarına göre pratik bilgileri hemcinslerine aktarıyor.

Yemek tarifi, sağlık, moda ve alışveriş gibi birçok konuda önemli bilgileri okuyucularına sunan girişimci kadınlar, tecrübelerini ve edindikleri yeni bilgileri her an, her yerden cep telefonu, tablet ve bilgisayar aracılığıyla kadınlarla paylaşıyor.

Sitenin kurucusu ve yazarlarından dahiliye uzmanı doktor Pınar Haciboncuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşturdukları platformla, kadınların karşılaştıkları sorunlara yol gösterici olmaya çalıştıklarını söyledi.

Böyle bir platform oluşturma fikrinin arkadaşlarıyla sohbet sırasında oluştuğunu anlatan Haciboncuk, onların da desteğiyle siteyi kurduklarını belirtti. Zamanla kendisine gelen hastaların sorularını da siteye yazmaya başladığını ve bu platform üzerinden cevap verdiğini ifade eden Haciboncuk, hastalarının sorularını anlaşılır ifadelerle cevaplandırdığını, bu şekilde onların kaygılarını ve kafalarındaki soruları gidermeyi hedeflediğini belirtti.

Okuyucularından çok olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Haciboncuk, bu kadar ilgiyi beklemedikleri dile getirdi.

Bu olumlu tepkiler sonunda daha fazla araştırma yapmaya başladıklarını aktaran Haciboncuk, kendileri gibi girişimci olmak isteyen kadınların hiçbir şeyden korkmadan harekete geçmeleri ve enerjilerini hedeflerine ulaşmak için kullanmalarını tavsiye etti.

- "Denenmemiş paylaşımlarımız yok"

Sitenin kurucularından iktisatçı Didem Açıkgöz de bilgi ve tecrübeleriyle daha fazla kişiye ulaşmak istediklerini belirtti. Bu amaçla siteyi kurduklarını ifade eden Açıkgöz, "Zaman çok önemli bir kavram. Zamanı iyi bir şekilde kullanmak yetenek haline geldi. Sitede yaptığımız paylaşımlarda seçici davranıyoruz. Paylaşımlarımız daha önce denenmiş veya geri dönüş alınan bilgilerden oluşuyor. Denenmemiş paylaşımlarımız yok" dedi.

Kadınların günlük hayatta karşılaştıkları küçük büyük pek çok soruna internet sitelerinde değinmeye çalıştıklarını kaydeden Açıkgöz, amaçlarının her alanda kadınların hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu ifade etti. Açıkgöz, güzellik ve sağlık bilgileri, püf noktaları, yıpranan saçlar için uygulanacak bakım tarifleri, balık kokusundan kurtulmanın yolları ve bayatlamış ekmekleri tazeleme yöntemleri gibi çeşitli bilgileri de bizzat deneyerek web sitesi üzerinden paylaştıklarını dile getirdi. 

Oluşturdukları internet sitesinde kadınların yaşamındaki hemen hemen her alana dokunmaya çalıştıklarını anlatan Açıkgöz, sitenin ilk kuruluşunda üniversitede okuduğunu ve arkadaşlarından da çok önemli dönüşler aldığını vurguladı.

- "e-ticaret kadınların özgüvenini artırdı"

Bir halk sağlık kuruluşunda ebe olarak çalışan Şükran Tok da "e-ticaret" sisteminin yaygınlaşmasıyla kadınların daha özgüven sahibi olduğunu belirtti.

Kadın girişimci sayısının son yıllarda erkek girişimci sayısına göre artığını dile getiren Tok, kayıtlı olmayan birçok kadın girişimci bulunduğunu söyledi. Tok, "Kadınların en büyük avantajı üretken olması. üretmekte sınırları olmadıkları için öz güvenlerinde de sınır olmasın" dedi.

Eğitimci Tuba Koçak ise girişimci kadınların bir araya gelip bu tür platformlar oluşturması gerektiğini belirterek, kadınların sadece ebeveyn olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı