Prag'daki zirvede tarihi kare! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan'ı bir araya getirdi! Macron'a teklifte bulundu

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı bir araya getirdi. Macron ile ayaküstü sohbet eden Erdoğan, “Gel seni de Türk Birliğine alalım" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 AB üyesi ve 17 davetli ülkeyle beraber ilk kez toplanacak Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Prag'a gitti.

Zirvenin açılışı öncesinde ise ortaya dikkat çeken bir kare çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Çekya’nın başkenti Prag’da temaslarını sürdürüyor. Prag Kalesi’nde gerçekleştirilen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Karede Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın da olduğu görüldü.

aw729717-04.jpg

aw729717-01.jpgaw729717-02.jpg

MACRON’A TEKLİF: GEL SENİ DE TÜRK BİRLİĞİ’NE ALALIM

Zirvede liderlerle baş başa ve heyetler arası görüşmeler de yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ayaküstü sohbeti dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’a dönerek “Gel seni de Türk Birliği’ne alalım. Avrupa Avrupa nereye kadar. Avrupa her şey değil. Asya, Avrupa'dan büyük” dedi.

LİDERLER TEK TEK SOHBET ETTİ

Bu teklif üzerine gülümseyen Macron’a, diğer liderler de eşlik etti. Liderlerin ilgisini çeken Cumhurbaşkanı, her birine hatırını sordu.

aw729717-03.jpgaw729717-05.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.