Prag'da milli heyecan

Prag'da milli heyecan

A Milli Futbol Takımı'nın yarın Çek Cumhuriyeti ile yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçı öncesi Türk taraftarlar, Prag'da yerlerini almaya başladı- Futbolseverler, Avrupa'nın ez fazla turist çeken tarihi kentlerinden olan Prag'da milli maç ön

PRAG (AA) - A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın Çek Cumhuriyeti'ne konuk olacağı maç öncesi futbolseverler, Prag'da yerlerini almaya başladı.

"Ay-yıldızlı" ekibin yarın Generali Arena'da yapacağı maçı izlemek için Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Prag'a gelen taraftarların yanı sıra, Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan çok sayıda Türk de milli takıma destek vermek için hazır.

Avrupa'nın en fazla turist çeken tarihi kentlerinden biri olan Prag'da yerlerini alan futbolseverler, şehrin en ünlü mekanları olarak gösterilen Karluv (Charles) Köprüsü ve Stare Mesto (Eski Şehir) bölgesinde ağırlıklı olarak zamanlarını geçiriyor.

Öte yandan, kentin çeşitli noktalarında da Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçının tanıtım afişlerinin yer alması dikkati çekti.

 

- Taraftarlar milli takıma güveniyor

 

Çek Cumhuriyeti-Türkiye milli maçı için Prag'da bulunan futbolseverler, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, "Ay-yıldızlı" ekibe olan inançlarını dile getirdi.

Kendisinin 7 yıldır Çek Cumhuriyeti'nde yaşadığını ve eşinin Çek olduğunu aktaran restoran işletmecisi Yılmaz Uruç, "Benim yaşadığım kent, buraya 200 kilometre mesafede. Milli takımımızı desteklemek çok sayıda arkadaşımla geldik. Coşkulu bir şekilde maçımızı izlemek istedik. Yarın milli takımımıza destek vereceğiz" dedi.

Milli takımın Prag'a geleceğini öğrenmesinin ardından pazartesi gününe kadar tüm işlerini bir kenara bıraktığını anlatan Uruç, "Çok sayıda taraftarın geleceğini düşünüyoruz. Yarın kazanmamız lazım ve galip geleceğimize inanıyoruz.  Takımımıza sonuna kadar güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Erasmus değişim programı çerçevesinde Slovakya'da Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği eğitimi aldığını dile getiren Muhammet Zafer Gök ise, "Milli maçı takip edebilmek için arkadaş grubu olarak Prag'a geldik. Portekizli ve Fransız arkadaşlarımız da var aramızda. Bu maçtan kesinlikle puan almamız gerekiyor ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Çok heyecanlı bir müsabaka olacak" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı