"Potanın ağaları" son saniyede kaybediyor

"Potanın ağaları" son saniyede kaybediyor

Royal Halı Gaziantep, sezon başından beri ligde 5, kupada ise 1 kez son saniye atışlarıyla mağlup oldu

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep, yaptığı maçların çoğunu, son saniyelerde engel olamadığı veya isabetsiz atışları nedeniyle kaybetti.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, sezona Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker galibiyetleriyle başlayarak spor kamuoyunun dikkatini çeken ve basketbolseverlerin "potanın ağaları" diye nitelendirdiği mor-sarılı ekip, 22 puanla 12. sırada bulunuyor.

Geride kalan haftalarda 12 kez mağlup olan Gaziantep temsilcisi, ligde 5, kupada ise 1 kez son saniye sayılarıyla kaybetti. Ligde Galatasaray Liv Hospital, Banvit, Rönesans TED Ankara Kolejliler, Torku Konyaspor ve Darüşşafaka Doğuş karşısında son saniye atışları veya kaçırdığı son saniye basketleriyle mağlup olan Royal Halı Gaziantep, kupada ise Fenerbahçe Ülker'e son saniyede kaçırdığı atışla kupadan elendi. 

-"Şanssız bir dönem geçirdik"

Kulüp başkanı Metin Uzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon şanssız bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Sezon başında yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Uzer, ligin özellikle ilk 6-7 haftasında sakatlık nedeniyle tam kadro mücadele edemediklerini ifade etti.

Sakatlıkların geçmesiyle toparlanacaklarını ve şanssızlığın geride kalacağına inandıklarını vurgulayan Uzer, şöyle konuştu:

"Her şey düzeldi derken şanssızlık yine peşimizi bırakmadı. Sakatlık geçti, yaptığımız bazı transferlerle kadroyu güçlendirdik ama kendimizle savaşmaya devam ettik. 5 kez son saniyede maçı kaybettik. Bu kadar şanssız bir sezon geçireceğimizi tahmin bile edemedik. Puan kayıplarını elbetteki sadece şanssızlığa bağlamak doğru olmaz. Yaşanan puan kayıplarında bizim de hatalarımız oldu ancak şanssızlık her şeyin önüne geçti."

Son olarak Darüşşafaka Doğuş maçından son saniye mağlubiyeti ile ayrıldıklarını anımsatan Uzer, "Ben daha böyle bir maç görmedim. Maç tam biterken yine öndeydik. Bitime 1 saniye kala rakip oyuncunun elinden çıkan top, 3 sayı değeri kazandı. Salonda adeta buza kestik ama yapacak bir şey yoktu" dedi.

Şanssızlıkların bir an önce geride kalmasını arzuladıklarını dile getiren Uzer, bu kapsamda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı