Potada PTT Kadınlar Türkiye Kupası'na doğru

Potada PTT Kadınlar Türkiye Kupası'na doğru

Bellona AGÜ Başantrenörü Avcı:- "Takım olarak hedefimiz, katıldığımız tüm platformlarda başarılı olmak"- Fenerbahçe Başantrenörü Dikaioulakos:- "Türkiye Kupası ile devamında Türkiye Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanmak istiyoruz"

İZMİR (AA) - İzmir'de yarın başlayacak Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası öncesinde organizasyona katılacak başantrenörler, basın toplantısında bir araya geldi.

Bornova Atatürk Spor Salonu'ndaki basın toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Özlem Şencan, yarın karşılaşacakları Bellona AGÜ ile ligde oynadıkları maçlarda 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldıklarını hatırlattı.

Türkiye Kupası'nda heyecan ve havanın çok daha farklı olduğunu belirten Şencan, "Sezon içinde sakatlıklar ve olumsuzluklar yaşamamıza rağmen elimizden geleni yapacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi.


- Avcı: "Amacımız 10 yıllık yatırımı bir kupayla taçlandırmak"


Bellona AGÜ Başantrenörü Ayhan Avcı da ligde iyi bir noktada bulunduklarını ancak kupa atmosferinin başka olduğunu söyledi.

Avrupa kupası oynayan ve kupa hedefi olan takımlar için bir hayli zorlu bir maraton olacağını aktaran Avcı, şöyle konuştu:

"Takım olarak hedefimiz, katıldığımız tüm platformlarda başarılı olmak. Burada yalnızca 3 maçtan ibaret gibi olduğu için yakın bir hedef gibi görülse de anlık performanslar çok belirleyici. Kendini daha iyi hazırlayan, ortama daha çabuk adapte olan, konsantre takımlar daha önde olacak. Mersin çok değerli bir rakip, bizim amacımız 10 yıllık yatırımı bir kupayla taçlandırmak olacak.''


- Chatzidaki: "Yüksek kalitede basketbol ortaya koyacağız"


Hatay Büyükşehir Belediyespor Yardımcı Antrenörü Aikaterini Chatzidaki ise iki yıl üst üste Türkiye Kupası'na katılmanın çok güzel olduğunu kaydetti.

Sezonun bu döneminde takımların yolculuk ve maç temposu nedeniyle çok yorgun olduğunu belirten Chatzidaki "Ancak sahada tüm yorgunluklar unutuluyor ve elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Yüksek kalitede bir basketbol ortaya koyacağımızdan şüphem yok." diye konuştu.


- Dikaioulakos: "Şampiyonluklar için kurulmuş bir kadroyuz"


Fenerbahçe Başantrenörü Georgios Dikaioulakos, sezonun bu noktasında artık büyük takımlar için işlerin ciddileştiğini söyledi. Artık şampiyonluklar ve kupalar kazanmanın vaktinin geldiğini bildiren Dikaioulakos , şunları kaydetti:

"Açıkçası biz de şampiyonluklar için kurulmuş bir kadroyuz. Herkes bizden bunu bekliyor ve biz de bunu hissediyoruz. Bu kupanın bizim için bir başlangıç olmasını diliyor, Türkiye Kupası ile devamında Türkiye Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanmak istiyoruz.''


- Akkaya: "Kupanın favorisi yok diyebilirim"


Beşiktaş Başantrenörü Aziz Akkaya da antrenörlüğe başladığı dönemde kadın liginde İzmir'den en az üç takım olduğunu ancak şu anda birinci ligde İzmir'in kadın takımının olmadığını söyledi.

Türkiye'nin, kadın basketbolunda yükselen bir değer olduğunu bildiren Akkaya, "Bu kupa benim beş kez final oynayıp, kaybettiğim bir kupa. Bu kez kazanmak istiyorum. Normalde bu organizasyonda sivrilen bazı kulüpler olabilirdi ancak bu kez güçler çok denk, kupanın favorisi yok diyebilirim. Herkesi bu keyifli mücadeleyi izlemek üzere salona ve ekran başına davet ediyorum." ifadelerini kullandı.


- Okul: "İzmir seyircisiyle buluşmak çok değerli"


İstanbul Üniversitesi Başantrenörü Fırat Okul, kendileri için ligi taçlandırmanın ve yaptıkları değerli işleri buraya taşımanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Turnuvanın İzmir'de yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Okul, "İzmir seyircisiyle buluşmak çok değerli. Sponsorlara ve federasyonumuza da çok teşekkür ediyoruz. Maçlarımızın yayınlanması sayesinde daha büyük kitlelere ulaşıyor." diye konuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise müsabakaların çok sert geçeceğini vurgulayarak, "Buradaki takımların hepsi bir kupa kazanmak için buradalar. Hak edenin kazanmasını diliyorum." dedi.


- Maljkovic: "Favorisi olmayan bir kupadayız"


Galatasaray Başantrenörü Marina Maljkovic ise Türkiye Kupası'nda ilk maçına çıkacağını daha önce Fransa Kupası'nda mücadele ettiğini söyledi. Fransa ve Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi iki ligi olduğunu bildiren Maljkovic, şöyle konuştu:

"Galatasaray büyük bir takım. Bu yılki durumu herkes biliyor. Biz yarın en iyimizi sahaya koyacağız. Favorisi olmayan bir kupadayız. Umarım yarın takımım için güzel bir gün olur. Tüm Galatasaray taraftarını bizi desteklemek için salona davet ediyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :