Potada Galatasaray'a skorer oyun kurucu

Potada Galatasaray'a skorer oyun kurucu

Sarı-kırmızılı erkek basketbol takımı, Çin'de forma giydiği geçen sezon bir maçta 82 sayı üreten ABD'li Errick McCollum ile anlaştı

Basketbol Süper Ligi takımlarından Galatasaray, ABD'li oyun kurucu Errick McCollum'u kadrosuna dahil etti.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarı-kırmızılı takım, skorer yönüyle dikkati çeken 27 yaşındaki Errick McCollum ile bir senelik prensip anlaşmasına vardı. 

Profesyonel kariyerinin başında o zamanki adıyla Türkiye Basketbol 2. Ligi takımları tarafından denenen ABD'li basketbolcu, İsrail'de Elitzur Netanya ve Hapoel Kfar Saba formalarını giydikten sonra Yunanistan Ligi'ne yeni yükselen Apollon Patras'ın yolunu tuttu. Burada 15,1 sayı ortalaması tutturan McCollum, bir sonraki sezon Panionios'a transfer oldu. Bu takımın formasıyla hem Yunanistan Ligi'nin hem de Avrupa Kupası'nın sayı kralı olmayı başaran Errick McCollum, geçen sezon Çin ekiplerinden Zhejiang Golden Bulls kadrosunda yer aldı. Tecrübeli oyuncu, bu takımın forması altında bir maçta 82 sayı üreterek Çin Ligi'nde rekor kırdı. Sezonu sayı kralı olarak tamamlayan McCollum, 39,6 sayı, 7,4 ribaunt, 5,5 asist ve 2,1 top çalma istatistikleri yakaladı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı