"Postanın Tarihi Yolculuğu" sergisi

"Postanın Tarihi Yolculuğu" sergisi

PTT'nin 177. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde İBB Metro İstanbul ile PTT işbirliğiyle, geçmişten günümüze "Postanın Tarihi Yolculuğu" sergisi açıldı- Sergide, yaklaşık iki asır boyunca kullanılan posta malzemeleri ve nadide pullar yer alıyor

İSTANBUL (AA) - PTT'nin 177'nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Metro İstanbul ve PTT işbirliğiyle, "Postanın Tarihi Yolculuğu" ismiyle sergi açıldı.

Yenikapı Metro İstasyonu'nda açılan sergide, PTT Müzesi'nden getirilen ve yaklaşık iki asır boyunca kullanılan posta malzemeleri ve nadide pullar yer alıyor.

Postacılık hizmetlerinde kullanılan telefon, telgraf ve radyo gibi iletişim araçlarının yer bulduğu sergide, Sultan 2. Abdülhamit Han'ın özel fotoğraf koleksiyonuna ait ''Postacılık Hizmetleri Temalı'' fotoğrafları da büyük ilgi görüyor.

Sergide, AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürü Selahattin Ekinci, pul sergisinin açılışını yaptıklarını belirterek, ''Bugün PTT'mizin 177'nci kuruluş yıl dönümü. Haberleşmede mektupla başlayan PTT, sürecini telgraf ve telefon icadı ile hızlı bir şekilde ilerletmiş. Bugün geldiğimiz noktada dünyadaki teknoloji ve lojistik anlamdaki altyapısını tamamlayarak, birbirine entegre ederek, e-ticaretten doğan lojistik ve kargo açığıyla alt yapısını hazırlamış, yoluna devam ediyor.'' dedi.

Ekinci, PTT'nin bankacılık anlamında da büyük atılımlar yaptığını ifade ederek, kurumun altyapısını tamamladığını ve entegre büyük bir anonim şirket olarak yoluna devam ettiğini dile getirdi.

İBB Metro İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ali Fırat da PTT ile ortak bir sergi açtıklarını vurgulayarak, geçmişte postacılık hizmetlerinde kullanılan telefon, telgraf ve radyo gibi iletişim araçlarını Yenikapı istasyonu'nda yolcularla buluşturduklarını kaydetti.

Metronun sosyal olayların yaşandığı bir yer olduğunu hatırlatan Fırat, ''Metro, insanların hayat alanının bir parçası haline geldi. Biz de metroda çeşitli etkinliklere yer veriyoruz, önemli yıl dönümlerimizi anıyoruz. Bu da etkinliklerimizden biri. Bütün yolcularımızı bu keyifli sergiye davet ediyoruz.'' diye konuştu.

Serginin açılış kurdelesini, Ekinci ve Fırat'ın yanı sıra diğer ilgililer kesti.

PTT'nin kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, ''Postanın Tarihi Yolculuğu'' temalı sergi, 25 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :