Postacılar Antalya'da Yarıştı

Postacılar Antalya'da Yarıştı

44. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali, Antalya'da yapıldı- Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:- "Dünyadaki başarılı örneklere bakacak olursanız, bunların başında PTT'miz geliyor"

ANTALYA (AA) - 44. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali, Antalya'da yapıldı. Dereceye girenler kampa alınacak, yapılacak seçmelerle 5 erkek, 3 kadın postacı, Türkiye'yi temsil edecek.

Serik ilçesinin Belek Turizm Bölgesi'nde gerçekleştirilen yarışmada 30 kadın 5 bin, 70 erkek de 10 bin metrede yarıştı.

Yarışmanın açılışında konuşan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bu yıl PTT'nin 175'inci kuruluş yılının kutlandığını söyledi.

Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkı sağlayan PTT'nin kendi içerisinde de dönüşümünü gerçekleştirdiğini belirten Elvan, "12-13 yıl öncesine dönecek olursak, PTT binalarının gerçekten çok kötü, hizmet kalitesinin çok düşük olduğunu ve vatandaşların kurumdan yoğun şikayet ettiklerini görüyoruz" dedi.

PTT'yi çağın gereklerine uygun hale dönüştürdüklerini, dünyada yaşanan gelişmeler çerçevesinde yeniden yapılandırdıklarını anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin dört yanındaki şubelerimizi baştan aşağı yeniledik, modern yapılara dönüştürdük. Personeli eğittik. PTT'de çalışan görevlilerimiz inanılmazı başardı, müşteri memnuniyet oranları inanılmaz yükseldi. Bankaların gitmediği yerleşim yerlerine PTT gitti. Dünyadaki başarılı örneklere bakacak olursanız, bunların başında PTT'miz geliyor."

Yarışmacılara başarı dileyen Elvan, postacıların artık yürüyerek değil, araçlarla dağıtım yaptıklarını ancak hem bir geleneği devam ettirmek hem de çalışanları spora teşvik etmek için bu tür yarışmaları önemsediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Elvan, kadınlar 5 bin metre yarışmasının startını, erkekler 10 bin metre yarışmasının startını da PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden verdi.

-Kadınlarda birinci Ankara, erkeklerde Bursa'dan 

Yarışma sonucunda kadınlarda PTT Genel Müdürlüğünden Yeliz Ayyıldız birinci, Nermin Arslanoğlu ikinciliği, Ankara PTT Başmüdürlüğünden Fatma Temel de üçüncülüğü kazandı.

Erkeklerde ise Bursa PTT Başmüdürlüğünden Kadir Çolak birinci, PTT Genel Müdürlüğünden Hanifi Çobanoğlu ikinci, İzmir PTT Başmüdürlüğünden Barış Cankır da üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda birinci olan Yeliz Ayyıldız, iyi bir ekiple yarışmaya katıldıklarını belirterek, "Yarış oldukça sıcak bir havada gerçekleşti. Yaklaşık 6 aydır antrenman yapıyoruz. Çok emek verdik, karşılığını aldık" ifadesini kullandı.

Yarışmada erkeklerde ilk 10'a, kadınlarda ilk 6'ya giren sporcular, Ankara'da kampa alınacak. Kamp sonunda yapılacak seçmelerde belirlenecek 5 erkek ve 3 kadın yarışmacı, bu yıl 44'üncüsü düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı