Posta dağıtıcıları kıyasıya yarıştı

Posta dağıtıcıları kıyasıya yarıştı

Elazığ'da "Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması"nın bölge seçmelerine Doğu ve Güneydoğu illerinden 6'sı kadın 32 posta dağıtıcısı katıldı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüşü için Doğu ve Güneydoğu bölge seçmeleri yapıldı.

Kültür Park'taki yürüyüş alanında düzenlenen bölge seçmelerinde, bu yıl 48. düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcılar Yürüyüşü'nde Türkiye'yi temsil edecek kadın ve erkek yarışmacılar için Türkiye finaline katılacaklar belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu illerinden 6'sı kadın 32 postacının katıldığı yarışma kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Kadınlar kategorisinde 5 kilometrelik parkurda PTT Siirt Şubesinden Havva Göl Ok, erkekler kategorisinde 10 kilometrelik parkurda PTT Diyarbakır Şubesinden Erdal Acu birincilik elde etti.

Elazığ PTT Başmüdürü Ahmet Ahıskalı, yarışmanın Türkiye'de 1981 yılından beri yapıldığını ancak asıl Kemal Sunal'ın oynadığı "Postacı" filmi ile tanındığını söyledi.

Ahıskalı, "Yarışmada, dereceye girenler Türkiye finaline katılacak. Yarışma sonucunda yarışmacıların almış olduğu puanlar Türkiye genelinde birleştirilip en iyi derece yapanlardan Türkiye takımı oluşturulacak." dedi.

- Kürsüye çocuklarıyla çıktılar

Daha sonra dereceye giren posta dağıtıcılarına madalyaları verildi. Posta dağıtıcılarından bazıları kürsüye çocuklarıyla çıktı.

Erkekler kategorisinde birincilik kazanan Erdal Acu, 3 yıldır bu yarışmaya katıldığını dile getirdi.

Acu, "Şimdiye kadar Balkan elemelerine katılamadım. Bu yıl tekrar şansımı deneyeceğim. Umudum var. Her gün düzenli olarak antrenman yapıyorum." diye konuştu.

Kadınlar kategorisinde birinci olan Havva Gök Ok da, "Siirt PTT'den katılıyorum. Altı yıldır bu kurumda çalışıyorum. Bu yarışmaya 3'üncü katılışım." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :