Posof'un "içi kırmızı elması"nın üretimi artırılacak

Posof'un "içi kırmızı elması"nın üretimi artırılacak

Ardahan'ın Posof ilçesinde, ilçeye özgü "içi kırmızı elma"nın üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla belediye tarafından 40 dönümlük alana yaklaşık 3 bin fidan dikildi- Posof Belediye Başkanı Ulgar:- "Elma hasadı ve üretimin artması için 40 dönümlük alana

ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Posof ilçesinde yöreye özgü "içi kırmızı elma"nın üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla 40 dönümlük alana yaklaşık 3 bin fidan dikildi.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, gazetecilere yaptığı açıklamada, içi ve dışı kırmızı elmanın Ardahan'da sadece Posof ilçesinde yetiştiğini ancak ağaçların azlığı nedeniyle yeterli ürünü alamadıklarını söyledi.

Posof ilçesinde kırmızı elma üretimini yaygınlaştırmak istediklerine işaret eden Ulgar, şunları kaydetti:

"Şu an Posof'un farklı noktalarında yaklaşık bin elma fidanımız mevcut. Bu yıl mevsimdeki olumsuzluklardan dolayı istenilen ürün alınamadı. Elma hasadı ve üretimin artması için 40 dönümlük alana bin 500 fidan daha diktirdik. Fidan sayısını arttırmak istiyoruz çünkü kırmızı elmaya talep çok var ancak arz yok."

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci de Posof'un kırmızı elması için tescil çalışması başlattıklarını belirterek, Posof elmasını dünyanın tanımasını amaçladıklarını anlattı.

Tescilin alınmasıyla kırmızı elmanın dünyada da bilineceğini belirten Demirci, "Posof ilçemizde şu an bilinen 26 çeşit elma mevcut. Ekonomik değeri olan elmamız, içi de dışı da kırmızı olandır. Bu elmanın bize ait olduğunu sağlamak ve resmileştirmek amacıyla Posof Belediyesi ile coğrafi işaret çalışmasını başlattık. Bu ürünün bu coğrafyaya ait olduğunu tescillemiş olacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :