Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Silva Mersin'de

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Silva Mersin'de

Vali Çakacak'ı ziyaret eden Silva:- "Türkiye mülteci krizinde aktif rol aldı. Bu kapsamda Mersin'de yaklaşık 200 bin mülteci bulunuyor. Türkiye'nin ve Mersin'in mültecilere olan olumlu yaklaşımı çok önemli"

MERSİN (AA) - Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, "Türkiye mülteci krizinde aktif rol aldı. Bu kapsamda Mersin'de yaklaşık 200 bin mülteci bulunuyor. Türkiye'nin ve Mersin'in mültecilere olan olumlu yaklaşımı çok önemli." dedi.

Mersin Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Silva, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Çakacak, ziyarette, Türkiye'deki görevine yeni başlayan Büyükelçi Silva’yı Mersin'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görevinde başarı diledi.

Türkiye ile Portekiz arasında uzun yıllara dayanan dostane ilişkiler bulunduğunu ifade eden Çakacak, devlet yetkilileri düzeyinde gerçekleşen bu tür ziyaretlerle ilişkilerin daha da iyiye götürülmesinin amaçlandığını belirtti.

Çakacak, heyetler arası görüşmelerin iki ülke iş insanları açısından önemli fırsatlar yaratabileceğine işaret ederek, bu kapsamda bugün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek toplantı ile ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ettiklerini vurguladı.

Konuğuna Mersin hakkında bilgiler de veren Çakacak, şunları kaydetti:

"Türk kültüründe misafirperverlik çok önemli bir yere sahip. Mersin'de şu an 200 bin Suriyeli barınıyor. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle vatanından göç etmek zorunda kalan bu insanlara Türkiye ve Mersin olarak kucak açtık. Türk halkı bu insanları mülteci olarak değil birer misafir olarak görüyor. Mersin aynı zamanda tarım alanında Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Bu tür ziyaretler sonucunda yapılacak ekonomik iş birlikleri ile iki ülke birçok ortak noktada buluşulabilecektir."

Büyükelçi Silva da Türkiye ile Portekiz'in iki önemli dost ülke olduklarını ve göreve başladıktan sonra ilk ziyareti Mersin'e gerçekleştirdiğini belirtti.

Portekiz'de ve Türkiye'de iş insanlarının karşılıklı yatırım yapmalarını çok önemsediklerini vurgulayan Silva, "Türkiye mülteci krizinde aktif rol aldı. Bu kapsamda Mersin'de yaklaşık 200 bin mülteci bulunuyor. Türkiye'nin ve Mersin'in mültecilere olan olumlu yaklaşımı çok önemli." ifadelerini kullandı.

Silva, Çakacak'a Suriyelilere göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Ziyarete, Portekiz Dış Ticaret ve Yatırım Birimi Müsteşarı Colesta Mota ile Portekiz Kültür Ataşesi Tiago Paixao da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :