"Popülist tepkileri endişe ile takip ediyoruz"

"Popülist tepkileri endişe ile takip ediyoruz"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: - "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtemel Almanya ziyaretine ilişkin gösterilen popülist tepkileri endişe ile takip ediyoruz"

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtemel Almanya ziyaretine ilişkin gösterilen popülist tepkileri endişe ile takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, yazılı açıklamasında, Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinin İçişleri Bakanı Ralf Jager'in, "Türkiye'de anayasa değişikliği ile idam cezasının getirileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sözde Türkiye içi çatışmaları Almanya'ya taşıyacağı" söylemlerinin gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Jager'in Türkiye hakkındaki bilgilerini tekrar gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Tabii ki böyle bir durum söz konusu değildir. Jager, yalan haberler üretip Alman kamuoyunu yanıltmak yerine kendi sorumluluklarıyla ilgilenmelidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtemel Almanya ziyaretine ilişkin gösterilen popülist tepkileri endişe ile takip ediyoruz. Almanya'da yaklaşık 1,5 milyon Türk kökenli seçmen yaşamaktadır. Bu insanların birçoğu Almanya'nın kısıtlamacı ve demode vatandaşlık politikası yüzünden Almanya'da oy kullanma hakkına sahip değildir. Bizim demokrasi anlayışımız dışlamayı değil, katılımı önceler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türk kökenli seçmenlerin de Cumhurbaşkanıdır. Seçimlerde yüzde 60 gibi, Almanya'da hayal dahi edilemeyecek bir seçmen desteğine ulaşmıştır."

Yeneroğlu, Almanya'daki siyasilerden beklentilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtemel Almanya ziyaretine nesnel bir şekilde yaklaşmaları olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :