Pompalı tüfekle öldürülen Helin'in babası Mecliste

Pompalı tüfekle öldürülen Helin'in babası Mecliste

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:-"Bireysel suçlarda ateşli silah kullanımı yüzde 80'lere ulaştı. Türkiye'de her 4 kişiden 1'inde ruhsatsız silah bulunuyor"-Baba Palandöken : -"Bu silahlandırma durdurulsun, silahlar satılmasın, satılanlar toplansın, kimsen

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, bireysel suçlarda ateşli silah kullanımının yüzde 80'lere ulaştığını, Türkiye'de her 4 kişiden 1'inde ruhsatsız silah bulunduğunu söyledi.

Tüm, İstanbul Pendik'te pompalı tüfekle başından vurularak öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken ile TBMM'de basın açıklaması yaptı.

Helin'i öldüren katilin, silahını internetten aldığını ifade eden Tüm, artık Türkiye'de peynir ekmek gibi silah satıldığını, internetten silah alındığını belirtti. Tüm, bunun sonucunda Türkiye'nin her yerinde, her gün bireysel silahlarla cinayetler işlendiğini belirtti.

Amaçlarının siyaset yapmak olmadığını, çok insani bir konuyu gündeme getirdiklerini dile getiren Tüm, bu silahların namlusunun yarın başka insanlara da doğrultulacağına dikkati çekti. Tüm, "Biz başka Helinler ölmesin diye çaba harcıyoruz. Tablo çok karanlık, vahim. Bu yıl 18 Ekim'e kadar bu silahlarla bin 722 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 874 kişi yaralandı." dedi.

Tüm, bireysel suçlarda ateşli silah kullanımının yüzde 80'lere ulaştığına işaret ederek, Türkiye'de her 4 kişiden 1'inde ruhsatsız silah bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 25 milyon kaçak silah bulunduğunu savunan Tüm, bu silahların yüzde 85'inin de ruhsatsız olduğunu belirtti. Bunların basit, geçiştirecek rakamlar olmadığını dile getiren Tüm, "Buradan AKP'li milletvekillerine sesleniyorum, bu konuyu bir kez daha birlikte ele alalım. Ellerinizi, bu ölümler bitsin diye kaldırın." şeklinde konuştu.

Helin'in babası Nihat Palandöken de iki yürekle, hem anne hem baba yüreğiyle Meclise geldiğini kaydetti.

Bir daha Helinlerin ölmemesini, kimsenin canının yanmamasını isteyen Palandöken, "Benim canım yandı, kimsenin canı yanmasın. Bunu, bütün kamuoyuna, devletimize, milletimize, milletvekillerimize, herkese söylemek istiyorum. Bu silahlandırma durdurulsun, silahlar satılmasın, satılanlar toplansın, kimsenin canı yanmasın. Herkesin yavrusu var, yarın herkesin başına gelebilir. Bunlar yaşanmasın." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :