Polonya'dan Karadağ'a AB desteği

Polonya'dan Karadağ'a AB desteği

Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski:- "Polonya, Avrupa Birliği üyeliği yolunda Karadağ'a yardım etmeye hazır"

PODGORİCA (AA) - Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, Avrupa Birliği (AB) üyeliği yolunda Karadağ'a yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Waszczykowski, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı Petar İvanovic ile bir araya geldi.

Hükümet binasındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Waszczykowski, Karadağ'ın bağımsızlığının 10'uncu yılını tebrik ederek, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin son derece iyi düzeyde olduğunu kaydetti.

Karadağ'ın geçen günlerde NATO'ya katılım protokolü imzaladığına işaret eden Waszczykowski, söz konusu katılım protokolünün en kısa zamanda onaylanacağını söyledi.

Waszczykowski, Karadağ'ın NATO üyeliğinin AB üyelik süreci için de önemli olduğuna dikkati çekerek, "Polonya, Avrupa Birliği üyeliği yolunda Karadağ'a yardım etmeye hazır." dedi.

İvanovic de başta ekonomik ilişkiler olmak üzere eğitim, kültür ve bilim alanlarındaki ikili ilişkileri de geliştirmek istediklerini ifade ederek, Karadağ'ın AB ve NATO'ya üyelik sürecinde Polonya'nın verdiği destek için teşekkür etti.

Waszczykowski, Podgorica'daki temasları kapsamında ayrıca Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic tarafından kabul edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :