Polonya Cumhurbaşkanı Duda:

Polonya Cumhurbaşkanı Duda:

"Orta Avrupa ülkeleri, daha iyi bir iş arayışıyla başka ülkelere göç eden gençleri durdurmak için daha fazla çaba sarf etmeli"- "Kimi daha iyi, kimisi daha kötü durumda veya kimi güçlü, kimisi zayıf ülkelerin oluşturduğu bir Avrupa istemiyoruz"

VİLNİUS (AA) - Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Orta Avrupa ülkelerinin verdiği göçün durdurulması gerektiğini söyledi.

Polonya’nın Lancut kentinde yapılan Vişegrad Zirvesi’nde konuşan Duda, "Ülkelerimizdeki yetenekli ve yaratıcı gençlerimizi, göç yüzünden kaybediyoruz. Orta Avrupa ülkeleri, daha iyi bir iş arayışıyla başka ülkelere göç eden gençleri durdurmak için daha fazla çaba sarf etmeli." dedi.

Duda, gençlere "kendi yurtlarında onurlu ve cazip bir gelişme umudu vermek için her şeyin yapılması gerektiğini" kaydetti.

Avrupa Birliği’nin (AB) bir takım zorluklarla karşılaştığını belirten Duda, “Milli hedef ve özlemlerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak bunu birleşik Avrupa içinde yapmak niyetindeyiz. Kimi daha iyi, kimisi daha kötü durumda veya kimi güçlü, kimisi zayıf ülkelerin oluşturduğu bir Avrupa istemiyoruz.” diye konuştu.

Duda’nın yanı sıra Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman ve Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska’nın katıldığı Visegrad Zirvesi 2 gün sürecek.

Vişegrad Grubu Macaristan, Polonya ve Çekoslovakya tarafından 1991 yılında Macaristan’ın Vişegrad kasabasında kuruldu. Çekoslovakya’nın bölünmesiyle üye sayısı dörte yükselen oluşum, bugün daha ziyade Vişegrad Dörtlüsü olarak anılıyor.

Vişegrad Dörtlüsü, üye ülkelerin AB üyelik sürecini desteklemek için kurulsa da 2004 yılında üyelerin tamamı AB’ye katıldıktan sonra daha çok üye ülkeler arasında askeri, ekonomik ve enerji alanlarındaki işbirliğini geliştirmek için faaliyet göstermeye başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :