MHP Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek:Politikamız Devlet ve Millet

MHP Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek:Politikamız Devlet ve Millet

MHP Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, iktidarla MHP arasında görüşülen Başkanlık referandumu ve Anayasa değişikliği konusuna değinerek, “MHP’nin bu konudaki tutumu bu tartışmaları mecliste çözüme kavuşturarmak" dedi.

MHP Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, iktidarla MHP arasında görüşülen Başkanlık referandumu ve Anayasa değişikliği konusuna değinerek, “MHP’nin bu konudaki tutumu bu tartışmaları mecliste çözüme kavuşturarak, ülke gündemini meşgul etmesinin önüne geçmektir” dedi. Çiçek ayrıca, FETÖ ile mücadele ve Konya Teşkilatları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, MHP’nin her zamanki politikasının devlet ve milletin menfaati olduğuna vurgu yaptı. MHP’nin ülke gündemindeki sorunların yanında Türk dünyasındaki sorulara da çözüm aradığını ifade eden İl Başkanı Çiçek, 7 Haziran’dan sonra Başkanlık sistemi tartışmaları hakkında MHP’nin düşüncelerini konuştu. Başkanlık sistemi tartışmalarının çok uzadığını ve gereksiz yere ülke gündemini meşgul ettiğini ifade eden Çiçek, “Başkanlık sistemi meselesi bazı noktalarda rejim krizine dönüştü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapmak istediği ülkede bu kadar sıkıntı varken başkanlık sisteminin ülkenin gündemini meşgul etmesinden ve bu tartışmayı rejim tartışması olmasına engel olmaktır. Genel Başkan Bahçeli büyük bir fedakârlık göstererek Başkanlı sistemi tartışmalarının ülke gündeminden çıkması için öncü olmuştur. Sayın Bahçeli, ‘Varsa bir düşünceniz tartışalım. Başkanlık tekliflerinizi ortaya koyalım, tartışılsın. Bu kararı alacak mercide meclis ve millettir’ demiştir. MHP’den yapılan açıklamalar baktığınız zaman Başkanlık sistemine karşı olduğu açıkça ortadadır. Bu sistem bize uygun değildir ve meclis sistemi bize en uygun sistemdir. Eğer bu sistemde aksayan yönler varsa bunun için gerekli olanı hep birlikte yapalım gayesi içerisindeyiz. Biz güçlü bir meclis ve sisteminden yanayız” dedi.

“ANAYASADA CİDDİ EKSİKLİK BULUNUYOR”

Anayasada değiştirilmesi gereken birçok maddenin bulunması gerektiğine dikkat çekin Çiçek,  “Anayasada ciddi eksiklik bulunuyor” dedi. Anayasadaki eksikliklerin giderilmesi konusunda hükümetle hem fikir olduklarını söyleyen Çiçek, “Anayasanın çözüm noktasında neler yapılması gerekiyorsa MHP niyetini ortaya koymuştur. Buradaki düzenlemelerle ilgili çekincelerimiz de belirlenmiştir. Bu konuda hükümetle birlikte adım atmayı olumlu buluyoruz ve bu konuda da çalışmalarımızı hızlandırdık. Bundan sonraki günlerde anayasanın eksik yönleri ve değiştirilmesi gereken yerleri için de hükümetle birlikte adım atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“FETÖ MÜCADELESİNDE KARARLIYIZ”

Ülke olarak en önemli sorunun FETÖ olduğunu hatırlatan Başkan Murat Çiçek, “FETÖ üyeleri devlet kademelerinden temizleme mücadelesi MHP olarak kararlıyız.  Bu mücadele yapılırken de kurunun yanında yaş yanmaması, kamu vicdanını rahatsız edecek bir yanlış yapılmadan, hukuk kuralları dâhilinde bu mücadelenin yapılması en doğru yöntemdir. Tabi burada birçok mağduriyet ve şikâyetler bulunuyor. Burada ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin kimlerden oluştuğu belliyken, ByLock kullandığı tespit edilen milletvekilleri varken, bunlara bir işlem yapılmaması kamu vicdanını rahatsız ediyor. Bu noktada da atılacak adımların bir an önce yapılması gerekiyor. Bundan önceki 17-25 Aralık sürecinde de FETÖ örgütü tarafından MHP’ye ciddi saldırılar ve MHP’ye sızma çalışmaları yapıldı. İl Teşkilatı olarak da FETÖ tarafından ciddi saldırılara maruz kaldık. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra bu örgütün amacı açıkça ortaya çıktı ve bu örgüte kesinlikle fırsat verilmeyecektir. Biz geçmişte de bu yapıya karşı uyanık durduk bundan sonrada uyanık olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

murat-cicek-mhp-il-baskani-(15).jpg

 

SELÇUKLU VE KARATAY’A YENİ BAŞKAN

Geçtiğimiz günlerde Karatay ve Selçuklu ilçe teşkilatlarımızda atamalar gerçekleştirildiğini söyleyen İl Başkanı Çiçek,  Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, ve Karatay İlçe Başkanı Halil Açıl’ın tarafından yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Selçuklu ilçesinin kültür ve eğitim alanında önemli bir konumda olduğunu söyleyen Başkan Çiçek, “Selçuklu’ya bir kadın elinin değmesi gerekiyordu. İlçe başkanımız Güzide Çipan ilerleyen çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekecektir.  Karatay İlçe Başkanı Halil Açıl ise daha önce Karatay belediye başkanı adayı olmuş Karatay’ı bilen ve iyi tanıyan bir başkandır. Karatay’ında eğitim ve kültür seviyesini yükseltilmesi için gerekli çalışmalara imza atılacaktır. Halil Acil Başkan, Karatay ilçesinin sorunlarıyla ilgili projeleri önümüzdeki günlerde uygulanmaya konulacaktır” bilgisini verdi. Servet R. Çolak – Memleket

‘politikamiz-devlet-ve-millet’-(1).jpg

yildirim-bahceli-gorusmesi-(4).jpg