Polislik sınavına gireceklere "örgüte bağlılık" mülakatı

Polislik sınavına gireceklere "örgüte bağlılık" mülakatı

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında örgütün, polis ve adliyede katip olmak isteyen kişileri sınav öncesi "örgüte bağlılık" mülakatına tabi tuttuğu ortaya çıktı.

Örgütte çeşitli pozisyonlarda görev yapan şüpheli A.S, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki ifadesinde, şahit olduğu önemli birkaç konuyu anlatmak istediğini söyledi.

Üniversite sınav sonuçları açıklanınca ÖSYM'den Konya'daki üniversiteleri kazananların listesinin gönderildiğini öne süren A.S, üniversiteyi kazanan öğrencileri tek tek aradıklarını dile getirdi.

Öğrencilere kalacak yerleri olup olmadığını sorup, okul kayıtlarında kendilerine yardımcı olabileceklerini söylediklerini aktaran A.S, "Kayıt için geldiklerinde onlarla ilgilenir, yemek yedirir, FETÖ/PDY yapılanmasına kazandırmaya çalışırdık." dedi.

Polislik ve adliyede katiplik sınavı açılacağında "eyalet imamı"nın "büyük bölge imamları"nı topladığını ifade eden A.S, polislik ve katiplik için memur alınacağını, sınavlara girmek isteyen örgütteki öğrenciler veya örgüt mensuplarının yakınlarının isimlerinin tespit edilmesini istediğini bildirdi.

- Polis olmak isteyenlerin önce cemaate bağlılığı sorgulanıyordu

A.S, örgütle ilgili şu bilgileri verdi:

"Belirlenen isimleri, cemaate ait yurda toplayarak mülakat yaparlardı. Mülakatta genel olarak, 'Cemaatte ne kadar kaldın?', 'Cemaate gelip gidiyor musun?', 'Fetullah Gülen'i kendine hoca olarak kabul ediyor musun?', 'Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyor musun?' gibi sorular yöneltilerek birden beşe kadar derecelendirme yapılıyordu. Bu, cemaate bağlılık derecesiydi. Dereceye girenlerin isimleri Ankara'ya gönderiliyordu. Cemaate bağlılığı tespit edilenler ve sınava girmesi istenenler, cemaatin yurdunda 20 günlük kampa alınır, ders çalıştırılırdı. Duyduğum kadarıyla bu süre zarfında sınavda çıkacak sorular ve cevaplar kampa katılanlara ezberletilirdi.

Cemaat içerisinde tedbire uyulduğundan dolayı telefon görüşmelerinde ve cemaat içerisindeki konuşmalarda polislik sınavına girecek üniversite mezunu öğrenciler için 'Pelin', lise mezunu öğrencilere 'Polat' kod adları kullanılırdı."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :