Polislere yüzme eğitimi veriliyor

Polislere yüzme eğitimi veriliyor

Rize Emniyet ile Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüklerince hayata geçirilen "Denizde de Can Güvenliğinizin Teminatıyız" projesi kapsamındaki eğitime, yüzme bilmeyen 80 polis katılıyor- Vali Yazıcı: - "Olay yerine giden polisimizin denizdeki, göldeki boğu

RİZE (AA) - Rize Emniyet ile Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüklerince yürütülen "Denizde de Can Güvenliğinizin Teminatıyız" projesi kapsamında, yüzme bilmeyen polislere eğitim veriliyor.

Proje kapsamında 80 polis, hafta içi mesai saatlerine göre Rize Kapalı Yüzme Havuzu'nda eğitim alıyor.

Yüzme öğrenen polisleri ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara Tren Garı önündeki terör saldırısının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü söyledi. 

Saldırıyı kınadığını belirten Yazıcı, bu tür olayların Türkiye Cumhuriyeti'ni yolundan döndüremeyeceğini vurguladı.

Güvenlik güçlerinin her alanda yetkin ve etkin olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her bölgesinde deniz ve göl var. Herhangi bir olay olduğunda ilk akla gelen ve aranan '155 Polis İmdat.' Olay yerine ilk güvenlik güçleri gidiyor. Olay yerine giden polisimizin denizdeki, göldeki boğulma vakasına müdahale etmemesi, vatandaş tarafından yanlış anlaşılabiliyor. Biz de bu anlamda rütbeli rütbesiz her arkadaşın yüzme, kurtarma ve ilk yardım eğitimi almasını sağlıyoruz."

Başlangıçta yüzme bilmeyen 80 polisin eğitildiğini kaydeden Yazıcı, "Bu program tüm Türkiye'de örnek olacaktır. Birçok konuda olduğu gibi boğulma vakalarında da vatandaşın ilk elini tutanın polisimiz olması için çalışıyoruz. Bunun çok olumlu yansımaları ve geri dönüşü olacaktır. Bütün kurumların bu anlamda adım atmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Eğitim alan polis memuru İsmail Kanber ise bu zamana kadar yüzme öğrenmediği için pişmanlık duyduğunu belirterek, "Birçok arkadaşımız suya girmeye dahi korkuyordu. Şimdi yavaş yavaş kendimizi geliştirdik. Birçok polis yüzmeyi öğrendi. Çok faydalı bir çalışma" diye konuştu.

Vali Yazıcı'ya, ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik de eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı