Polislere "ByLock" soruşturması

Polislere "ByLock" soruşturması

FETÖ üyelerinin şifreli yazışma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 polis, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı- Soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında amir ve komiserlerin de bulunduğu polislerin sayısı 40'a yükseldi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli yazışma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 polis, tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından şifreli yazışma uygulaması ''ByLock''u kullanan emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve nöbetçi hakimliğe sevk edilen 18 polisin ifade işlemleri sona erdi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli 18 polisin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

Soruşturmayı yürüten savcılığın sevk yazısında, FETÖ'yü diğer örgütlerden ayıran ve etkin kılan en önemli faktörün, istihbarat ve casusluk şebekesi gibi yapılanıp faaliyet göstermesi olduğu belirtilerek, kamu kurumunda çalışan örgüt mensuplarının elde ettikleri bilgileri ve temin ettikleri belgeleri bağlı oldukları kişi aracılığıyla örgüte aktardıkları kaydedilmişti. Toplanan tüm bilgiler ve belgelerin, örgüt tarafından amaca uygun hale getirilip hedef alınan, hasım görülen kişi ve kurumların aleyhine kullanıldığı vurgulanan yazıda, örgütün yasal takibattan kurtulmak için özel iletişim ve haberleşme yöntemleri kullandığı dile getirilmişti.

Yazıda, FETÖ tarafından geliştirilen "ByLock", "17-25 Aralık sürecinden sonra örgüt elebaşısının 'tüm üyeler ByLock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur.' talimatıyla örgütün kullanmaya başladığı kriptolu haberleşme programı" olarak tanımlanmıştı.

Savcılık, bu programı kullandığı belirlenen 18 emniyet mensubunun "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmalarını talep etmişti.

Son tutuklama kararıyla, soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında amir ve komiserlerin de bulunduğu polislerin sayısı 40'a yükseldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :