Polisle çatışan gaspçılar adliyeye sevk edildi

Polisle çatışan gaspçılar adliyeye sevk edildi

Ataşehir'de bir marketten gasp yaptıktan sonra kaçarken polisle çatışan şüphelilerle bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi

İSTANBUL (AA) - Ataşehir'de bir marketten gasp yaptıktan sonra kaçarken polisle çatışan şüphelilerle bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerle bağlantısı olan, Pendik Fatih Mahallesi'ndeki bir apartmanın bodrum katına düzenlenen operasyonda silah yapımında kullanılan çok sayıda malzemesine el konulan iş yeri sahibi Kadir O. ile Metin T. ve Hüseyin D.'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorguları yapılan şüphelilerin Anadolu Yakası'nda 12 ayrı gasp olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Gözaltına alınan Metin T.'nin Kadıköy'de çalıştığı restoranın motosikletini arkadaşlarına çaldırdığı ve bu motosikletle Maltepe'de bir maketi gasp ettikleri ve Ataşehir'deki bir kafenin valesine bırakılan anahtarı çalarak otomobil çaldıkları ortaya çıktı.

Şüphelilerin karıştığı gasp olaylarına ilişkin güvenlik kamera görüntülerinde zanlıların, 24 Kasım'da Ataşehir'deki bir pizzacıya maskeli ve silahlı olarak gelip çalışanlardan birinin başına silahın kabzesiyle vurarak bayıltmaları ve yerde sürükledikleri diğer çalışanları silahla tehdit etmeleri yansıdı.

Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin aralarında husumet bulunan Suat K'ya Sultanbeyli'ndeki iş yerinin önünde silahlı saldırı yaptıkları ve Suat K'nın giydiği çelik yeleğe iki kurşunun isabet ettiği öğrenildi. Olayın güvenlik kamera görüntülerinde Suat K'nın olaydan sonra kaçmaya çalıştığı görüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerin 3 otomobil, motosiklet çaldıkları ve iş yerlerinden toplam 20 bin lira para gasp ettikleri belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Bir marketten gasp yaptıktan sonra polisle zanlılar arasında çatışma çıkmış, Ferhat E. ölü ele geçirilirken Samet Y. ve Ömer B. yakalanmıştı. Ekipler olaydan sonra şüphelilerle bağlantılı olduğunu tespit ettiği Ataşehir'deki bir depoya baskın düzenlemiş, depodaki şüphelilerin polise ateş açmasıyla burada da çatışma çıkmış, çatışmada Mahir K. Turan K. Enes K. ve Erkan D. yakalanmıştı.

Yaralı ele geçirilen Mahir K'nin hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :