"Polisim" diye kandırdığı kadının altınlarını alırken görüntülendi

"Polisim" diye kandırdığı kadının altınlarını alırken görüntülendi

Bursa'da, telefonda kendisini polis olarak tanıtıp bir kadının 9 bin lirasını, onun bıraktığı yerden alan şüpheli gözaltına alındı

BURSA (AA) - Bursa'da, telefonla dolandırıcılık zanlısı tarafından kandırılan kadının, evindeki altınları bir çöp konteynerinin yanına bırakması ve şüphelinin bunu alıp kaçması güvenlik kameralarına yansıdı. Şüpheli, kamera kayıtlarını inceleyen polis ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Osmangazi ilçesi Tayakadın Mahallesi'nde yaşayan A.E. adlı kadını telefonla arayan Cumali K, kendisini polis olarak tanıttı.

Şüpheli, A.E'ye, Bursa'daki bir kuyumcu soygununda kimlik belgesinin bulunduğunu, evinde bulunan altınları Tayakadın Mahallesi'nde bir bıçakçı dükkanının yanındaki çöp konteynerine bırakması gerektiğini, bunları bir polisin alacağını ve inceleme sonrası iade edileceğini söyledi.

Paniğe kapılan ve zanlının isteği doğrultusunda telefonu kapatmayan kadın, evindeki 9 bin liralık altınları bir naylon poşete koyup söz konusu adresteki çöp kutusunun yanına bıraktı. A.E. gittikten sonra gelen Cumali K, altınları aldıktan sonra kaçtı. Bu anlar, olay yerindeki güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Altınların iade edilmemesi ve Cumali K'ya telefonla ulaşamaması üzerine dolandırıldığını fark eden A.E, polise haber verdi.

Güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcının kimliğini tespit etti. Cumali K, Kent Meydanı'nda gözaltına alındı.

Zanlı, emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı