Polis ve askere ücretsiz vinç ve çekici hizmeti

Polis ve askere ücretsiz vinç ve çekici hizmeti

Çanakkale'de kurtarıcı ve vinç hizmeti veren esnaf Erdinç Bezgen, yaşanan terör olaylarına tepki için polis ve askerden ücret almıyor- Polis emeklisi Bezgen: "Yıllarca şehit cenazelerini tören alanından uğurladım, oradaki öksüzlerin, yetimlerin, geride bı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de esnaf Erdinç Bezgen, yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla işletmesine gelen polis ve askerelere, ücretsiz vinç ve çekici hizmeti sunuyor.

Troya Caddesi'ndeki iş yerinin önüne, "Bu işletmede belirli bir süre polis ve askerimize hizmetler ücretsizdir" yazılı pankart asan Bezgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polislik mesleğinden emekli olduğunu söyledi.

Yaşanan terör olayları nedeniyle farkındalık yaratmak istediğini aktaran Bezgen, "İş yerimizin avlusuna herkesin görüp de bir şeyler hissetmesi adına bu pankartı astım. Gayri yasal içimdekileri çok kısa, üç beş kelimeyle hissettirmek istedim. Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu bu terör belası herkesin canını yakıyor. Bunun için acaba ben bir şey yapabilir miyim, ses getirebilir miyim diye düşündüm. Çünkü bu acıları ben zamanında çok yaşadım" dedi.

-"Canını feda edenlerin yanında bizim yaptığımız bir hiçtir"

Ülke toprağı uğruna canını feda edenlerin yanında yaptığı hareketin çok küçük bir şey olduğuna işaret eden Bezgen, şunları kaydetti:

"Polis emeklisiyim. 10-12 yıldır da sektörün, bu camianın içindeyim. 7 gün 24 saat hizmet ediyorum Çanakkale bölgesinde. Sürekli ayaktayım, sokakta nelerin olduğunu ben de az çok biliyorum. Yıllarca bu topraklar için ben de aynı şekilde, şehitlerimiz gibi görev yaptım. Defalarca bu sıkıntılardan geçtim. Her Türk vatandaşı gibi benim de bu topraklara, memlekete vefa borcum olduğunu düşünüyorum. Canını feda edenlerin gölgesinde, bizim hareketimiz bir hiçtir. Çok da hükmü yok."

Şehitleri anma, geride kalan yetim ve öksüzlerin neler çektiklerini gündeme getirme adına böyle bir çaba içine girdiğini belirten Bezgen, "Yıllarca şehit cenazelerini tören alanından uğurladım, oradaki öksüzlerin, yetimlerin, geride bıraktıklarının çığlıklarını daha unutmadım. Sağcısı, solcusu hiç fark etmez. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının buna 'dur' demesi lazım. Ama lafla değil, sokaklara çıkarak, tencere çalarak, mitingler yaparak değil. Herkes kenetlenip, yaşadığı kendi ilinde, toprağında birlik beraberlik içerisinde tek yürek olmak mecburiyetindedir" diye konuştu.

-"Ev taşıyan, aracı yolda kalan polis ve askerden ücret almıyoruz"

Bezgen, asker ve polislerin tayinlerinin çıktığını belirterek, "Onların ev taşımalarına kolaylık sağlayan vinç hizmeti sunuyorum. Ayrıca özel araçları yolda kalan polis ve asker, bizden çekici istediğinde ücret almıyoruz" dedi. 

Yaptığından dolayı oldukça olumlu tepkiler aldığını dile getiren Bezgen, "Vatandaşın bu taraftaki afişe bakıp, okurken, yanındakinin omzuna dokunup, 'bak ne yazıyor?' dediğini gördüğüm zaman mutlu oluyorum. Demek ki, insanlar bir şeyleri görüyor, mutlu oluyor" ifadesini kullandı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı